donderdag 09 november 2023
Klas 5 En 6 Uit GO! Basisschool De Wegwijzer Assenede Gaat Met Erasmus Naar School In Frankrijk Rh

En attendant le mois de mai

Spannend en vol ongeduld, zo moet het gevoel nu zijn van de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar in GO! basisschool De Wegwijzer in Assenede. In mei 2024 reizen ze in het kader van Erasmus naar Frankrijk om er leeftijdgenootjes uit een school in de Haut-Savoie in levenden lijve te ontmoeten. Twee jaar geleden begon het avontuur een beetje nerveus met het onwennig uitwisselen van enkele berichtjes met leerlingen van een andere school in Frankrijk. Excitant! 

Het is voor het eerst dat de school zich aan zoiets waagt en dus is dit een grote primeur voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van basisschool De Wegwijzer in Assenede. De twee klassen vertrekken in mei voor de allereerste keer richting Frankrijk om er van 13 tot en met 17 mei 2024 leerlingen te ontmoeten van een Franse school. Een week lang zullen ze er samen leren, spelen en avonturen beleven. Er zijn alvast een bergtocht en een wateractiviteit op het meer van Annecy gepland.

Dit avontuur komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. De voorbije 2 schooljaren communiceerden de kinderen al met 2 klasjes uit een Franse school in de Ardèche. Ze stuurden elkaar presentaties, e-mails, briefjes en pakketjes waarbij ze kennis maakten met elkaar, de school en hun gemeente. De leerlingen uit Assenede schreven in het Frans, de leerlinegn uit de Franse school dan weer in het Engels.

Intussen legden ze ook contact met een Franse school in Faverges in de streek van de Haute-Savoie. Het is met deze leerlingen dat ze straks in mei een week lang zullen optrekken.

Deze ontmoeting is mede mogelijk dankzij het Europese Erasmusprogramma. Het biedt deze kinderen een ongelooflijk mooie kans om hun Frans in een volledig Franse context te oefenen. Tegelijk kunnen ze zo ook kennismaken met een ander land en een andere cultuur.

En dat ze er zin in hebben!

.

GO! nieuwsbrief