dinsdag 15 juni 2021
IKA FLYER EXPO 20 21

EXPO: eindwerken glasatelier IKA Mechelen

Jeugdherinneringen, wiskunde en op leven en dood. Dat zijn de verbindingen tussen en de verhalen van vier mensen die afstuderen aan het Instituut voor kunst en ambacht te Mechelen. Met veel plezier en trots geeft het IKA glaskunst​ deze mensen de ruimte om gedurende vier weekeindes hun werk te tonen in de voorbouw van de school aan de Veemarkt (39) in Mechelen. 

Christel Serneels en Hilde de Rooij kozen lieten zich allebei leiden door jeugdherinneringen en hoe die doorwerken in je leven na je jeugd. De uitwerking van hetzelfde thema is echter heel verschillend. Hilde heeft een werk met teksten en bultig 'gehaakt' glas, terwijl Christel haar jeugdherinneringen met foto’s tot leven laat komen. Geen twee druppels glas zijn dezelfde natuurlijk.

Bernard Bossuyt combineert wiskundige vormen in hout en glas. 

Ida Scheijgrond ten slotte koos voor het thema ‘Op leven en dood’ en speelt met projecties en schaduwen van glas en glasweefsels, licht en donker. 

Tijdens het eerste weekend van juni, 19 en 20 juni, stellen ook de andere cursisten van studierichtingen als boekkunst, fotokunst, juweelontwerp, keramiek enz. hun werk tentoon.  

Iedereen is van harte welkom. Vanzelfsprekend worden de coronamaatregelen gerespecteerd: beperkt aantal bezoekers, mondmaskers, gel en registratie. Glashelder toch?

Voel je het kriebelen om zelf aan de slag te gaan? 

Na de zomervakantie, in het tweede weekend van september, vindt samen met de tentoonstelling ook het opendeurdagmoment van de opleidingen plaats. Je maakt kennis met de verschillende opleidingen en kan volop vragen stellen.  

Meer informatie

Instituut voor kunst en ambacht, Veemarkt 39, 2800 MECHELEN  

www.ikamechelen.be, ikamechelen@skynet.be 

.

GO! nieuwsbrief