GO! ambassadeur Jakoba

Ontdek hieronder het verhaal van Jakoba en waarom zij voor het GO! kiest!
Net als Jakoba op zoek naar een job als leerkracht waarin je de nodige vrijheid krijgt en je creatief ei kwijt kunt? Bij het GO! ben je aan het juiste adres. ​

Het verhaal van Jakoba

Jakoba ademt volop creativiteit en energie. En die kan ze, samen met haar collega’s, helemaal botvieren op school. “Wanneer er een nieuw idee opborrelt, krijg ik alle ruimte om het in de klaspraktijk om te zetten!” zegt ze enthousiast.

“Ik kan mijn creativiteit helemaal botvieren in het lesgeven, dat is super!”

Zo leerde Jakoba de kracht van raadsels kennen als een nieuwe werkvorm. Geregeld stuurt ze haar leerlingen met een raadsel op pad, zoals: “Ik kom maar één keer per week naar beneden. Wie ben ik?”

De kinderen brainstormen, gaan te rade bij hun ouders, zoeken het op - tot ze het antwoord kennen. “Zo’n actieve en motiverende vormen van leren kunnen uitproberen, samen met leerlingen en collega’s, dat maakt duidelijk het verschil!” vindt Jakoba. Als ik het GO! in één woord zou moeten samenvatten, zou het dan ook ‘vrijheid’ zijn.”

“Een bijenhotel en moestuin op school”

Daarnaast trekt Jakoba er ook graag op uit met haar klas. “Komaan, we gaan naar buiten, zeg ik dan. De leerlingen vinden dat geweldig. We maken wandelingen in de natuur, of werken in de moestuin van de school die er binnenkort komt.”

Ecologisch bewustzijn is voor Jakoba duidelijk erg belangrijk. “Ik ben zo blij dat ik mag lesgeven in deze mooie, groene school, met dieren in de buurt. Waar kinderen ook kunnen spelen op het gras. Zo leren ze hoe prettig het is om in de natuur te zijn. En hoe belangrijk om haar te respecteren!”

De school is dus duidelijk niet alleen maar dat stenen gebouw waar je in de klas les volgt. Leren is ontdekken, in de volle buitenwereld, daar is Jakoba als enthousiaste leerkracht volop van overtuigd.

P1343 GO! Employer Branding Website Banner 1120X392 V22 (2)

“Spontane initiatieven maken het verschil.”

De vrijheid hebben om je creativiteit daarin te volgen, je vleugels uit te slaan. En daar ook de middelen en ondersteuning voor krijgen. Dat is voor deze enthousiaste 25-jarige juf dé reden waarom ze zo fier is op haar job bij het GO! “Het zijn vaak die extra dingen, die spontane initiatieven die het verschil maken. Voor de leerlingen én voor jezelf.”

“Als je bijvoorbeeld ziet hoe dolgelukkig de kinderen zijn, wanneer de bloemetjes uitkomen, die ze zelf geplant hebben, dan ben ben ik zelf ook dolgelukkig!”

Het lijkt erop dat Jakoba nog veel mooie momenten zal meemaken, samen met haar leerlingen, op haar groene school. En ken je ondertussen de oplossing van het raadsel? Het antwoord is de luiaard! Het sympathieke dier uit het Amazonegebied.

“Ook richten we samen een bijenhotel in. We stapelen allemaal houten palletten op elkaar - één voor elk leerjaar - en richten het in als een plek waar bijen veilig kunnen nestelen.”

Benieuwd naar de andere ambassadeurs? Ontdek hun verhalen hier!