GO! ambassadeur Julie

Ontdek hieronder het verhaal van Julie en waarom zij voor het GO! kiest!
Net als Julie op zoek naar een job als leerkracht waarin je de nodige ondersteuning krijgt? Bij het GO! ben je aan het juiste adres. ​

Het verhaal van Julie

“Dit is mijn tweede jaar bij GO! basisschool De Kameleon in Ninove,” zegt Julie. “Maar ik heb wel al zeven jaar lesgegeven.” Ze heeft een heel mooie start kunnen maken bij het GO!, vindt ze zelf. “Ik heb er heel veel aan gehad dat ik zo veel begeleiding kreeg. Ik heb echt mijn groeipunten kunnen ontdekken, en daarop verder gebouwd.”

Een kijkje nemen bij collega’s in de klas

“Ik kreeg de kans om op intervisie te gaan bij verschillende GO! scholen in de buurt. Daar steek je zo veel van op! Hoe pakken die collega’s de dingen aan? Hoe gaan zij om met bepaalde uitdagingen? Het is echt verrijkend wanneer je daarover met hen  kan praten. Even over het muurtje van je eigen school heen kijken: ik kan het iedereen aanraden!” 

Ondanks haar ervaring, was het voor Julie toch even wennen in haar nieuwe job. “Ik was net nieuw in het eerste leerjaar en toch een beetje onzeker. Dus het heeft me enorm geholpen, dat ik langs mocht gaan bij andere scholen in onze scholengroep. Zo leer je kritisch naar jezelf kijken en ontdek je waar je kan bijleren. Ik merk echt dat ik elke dag beter word in mijn job, en dat is een zalig gevoel!”

Sterke begeleiding, vanaf dag één

Dankzij de sterke aanvangsbegeleiding heeft Julie het gevoel dat ze echt gegroeid is als leerkracht. Zo is er een mentor bij wie ze altijd terecht kan: een collega met veel ervaring die haar met raad en daad bijstaat. Niet alleen tijdens het eerste jaar trouwens, maar ook daarna. “Je krijgt er zo veel kracht door, dat voel je echt!” zegt Julie. “En de steun is er vanaf dag één. Verder zijn er de vele nascholingen die je kan volgen. Superinteressant! Ook die hebben van mij een sterkere leerkracht gemaakt.”

P1343 GO! Employer Branding Website Banner 1120X392 V24

“Juf, je hebt lelijke schoenen aan!” 

Maar wat is er nu zo fijn aan een baan als leerkracht bij het GO!? Daar moet Jullie niet lang over nadenken. “Het allerleukste aan lesgeven vind ik de kinderen zelf. Ze zijn zo spontaan en eerlijk. Ik kan er echt van genieten, ook als ze soms heel onverwachte en directe dingen zeggen zoals: ‘Juf, je hebt lelijke schoenen aan’. Dan denk ik: ‘Goed, oké, zeg dat maar!’” (lacht).

Lesgeven bij het GO! was zoals thuiskomen voor Julie. “Ik heb al in verschillende scholen gestaan, maar het GO! is echt de ideale omgeving voor mij. Elke dag kunnen bijleren, gesteund worden door de collega’s, binnen en buiten de school. En zeker ook de kinderen. Daar beleef ik zoveel plezier aan, elke dag!”

Benieuwd naar de andere ambassadeurs? Ontdek hun verhalen hier!