GO! ambassadeur Olivier

Ontdek hieronder het verhaal van Olivier en waarom hij voor het GO! kiest!
Net als Olivier op zoek naar een job als leerkracht waarbij je leerlingen en leerkrachten kan inspireren? Bij het GO! ben je aan het juiste adres. ​

Het verhaal van Olivier

De muzische GO! basisschool K’do in Antwerpen is de plek waar Olivier als 25-jarige creatieve duizendpoot lesgeeft. In het eerste en tweede leerjaar geeft hij  mediavakken. Daarnaast is hij ook zorgleerkracht.

Passie en inspiratie delen staan voor hem centraal. “Ik vind mijn collega’s heel belangrijk. Ik zie hen graag lesgeven, en vind het super dat we elkaar kunnen inspireren en bijsturen waar nodig. Zo maken we elkaar steeds beter. Lesgeven doe je bij het GO! al lang niet meer alleen op je eilandje. Het is een gedragen verantwoordelijkheid. En bovendien ook veel leuker zo!”

Elkaar ‘goesting geven’, ook over de schoolgrenzen heen

Leerlingen én leerkrachten die elkaar aansteken met inspiratie. Ook over de schoolgrenzen heen: dat gebeurt in de uitgebreide GO! community. “Zo hadden wij vorig jaar een GO!esting-beurs. Collega’s en onderwijsexperts uit de hele provincie kwamen naar daar afgezakt, om hun ervaring te delen. Echt bijzonder fijn om in die vrije sfeer ideeën op te doen voor je eigen lessen, om nieuwe dingen te gaan uitproberen! Je legt waardevolle contacten met collega’s van andere scholen. En vooral: je hoeft niet steeds zelf het warm water uit te vinden. Samen weten en kunnen we meer.”

Olivier ziet zijn school ook echt als een community, een gemeenschap van mensen, die er samen voor gaan. Vanuit een gedeelde visie en passie.

“Zo verhuizen wij binnenkort naar nieuwe gebouwen op het Antwerpse Nieuw Zuid. Leerkrachten, leerlingen, ouders en directie, samen denken we na - - hoe we die plek optimaal kunnen vormgeven, om zo goed mogelijk onderwijs te realiseren voor onze leerlingen.”

P1343 GO! Employer Branding Website Banner 1120X392 V26

'Overdonderdag’

Maar Olivier en zijn team hoeven natuurlijk niet te wachten op nieuwe gebouwen voor inspiratie. Zo is er nu al de wekelijkse ‘Overdonderdag’ bij hem op school. Tijdens dat kringmoment op donderdag tonen leerlingen elkaar de projecten waar ze mee bezig zijn geweest. 

“Het zijn echt prachtige momenten, om fier te zijn op wat je als leerling hebt bereikt. Iedereen kijkt ernaar uit. Sommige kinderen zijn in het begin nog wat verlegen. Daarom investeer ik in het creëren van een veilige sfeer, waarin iedereen zichzelf kan zijn, en ook fouten mag maken. Als leerkracht drama kan ik mijn ervaring daarvoor inzetten.”

“Als ik het GO! in één woord zou moeten samenvatten, dan zou ik ‘samenwerken’ gebruiken. Leerlingen, leerkrachten, directie, ouders en experts… We trekken allemaal aan hetzelfde zeel om van iedere schooldag iets unieks te maken!”

Benieuwd naar de andere ambassadeurs? Ontdek hun verhalen hier!