GO! ambassadeur Serkan

Ontdek hieronder het verhaal van Serkan en waarom hij voor het GO! kiest!
Net als Serkan op zoek naar een job als leerkracht waarin je het verschil kunt maken? Bij het GO! ben je aan het juiste adres. ​

Het verhaal van Serkan

Serkan valt meteen met de deur in huis: “Ik geef een van de leukste vakken, namelijk wiskunde!” zegt hij met een knipoog. “Gedaan met de saaie wiskunde,” gaat hij vastberaden verder. “Wij zijn overgeschakeld naar wiskunde geven op een zotte manier!” Daar kunnen zijn leerlingen in het GO! atheneum van Willebroek zeker over meepraten...

“Wiskunde geven op een zotte manier”

“Voor mij is het belangrijk dat de jongeren na de les écht snappen wat we gezien hebben.” Dat lijkt misschien evident, maar het is lang niet altijd vanzelfsprekend. Serkan is zo’n leerkracht die voortdurend op zoek is naar creatieve manieren om de leerstof te doen doordringen. 

“Daarbij kleur ik soms buiten de lijntjes. Vaak knoop ik aan bij hun leefwereld. Bij hun PlayStation bijvoorbeeld. De manier waarop zo’n PlayStation werkt, hoe de software in elkaar zit, is uiteindelijk allemaal gebaseerd op wiskunde!”

Maar ook didactisch vindt deze 29-jarige wiskundeleerkracht het interessant om naar ICT te kijken. Natuurlijk is YouTube een grote bron van inspiratie. Maar ook met toffe gratis apps zoals GeoGebra krijgt Serkan zijn leerlingen aan de wiskunde. “Dan zie ik die klik bij hen: ‘Ah mijnheer, dat komt daar vandaan! Cool!’ Op het moment dat ik zo’n kleine reactie hoor, denk ik: dit is winst! Ik heb hen weer een stap verder gebracht. En dat geeft ongelooflijk veel voldoening.”

Alle kansen krijgen

“Zelf heb ik ook op een GO! school les gevolgd, en ik heb er alle kansen gekregen. Ik heb ze ook benut, want ik ben heel fier dat ik hier nu als wiskundeleerkracht sta!” Serkan ziet zichzelf ongecompliceerd als een rolmodel. “Studeren en integratie, begint in de klas. Daarvoor heb je een rolmodel nodig. Ik bén dat rolmodel.”

P1343 GO! Employer Branding Website Banner 1120X392 V25

Serkan benadrukt dat je er bij het GO! niet alleen voor staat. Samen met een dynamisch team van collega’s geeft hij elke week bijles en ontwikkelt hij extra materiaal, op maat van de leerlingen. Ook is hij enthousiast over nieuwe werkvormen waarbij leerlingen in deelgroepen binnen de klas werken aan opdrachten aangepast aan hun niveau. Verschillende leerkrachten geven hen dan samen les: coteaching dus. Met de steun van collega’s-leerkrachten en directie, tilt hij zijn kwaliteit als leerkracht elke dag naar een hoger niveau.

“Als jij dat kunt, dan kan ik dat ook!”

“Veel jongeren in Willebroek komen naar mij toe, ze zien mij als een van hen. Soms zeggen ze dan: ‘Mijnheer, als jij dat kunt, dan kan ik dan ook!” Vertrouwen en inspiratie kunnen geven aan jongeren: dat is een van de belangrijkste redenen waarom Serkan zo gelooft in zijn rol als leerkracht bij het GO!.

“Dan zeg ik: Mannen, ga ervoor! Je krijgt die kansen, benut ze! Studeer, en kom dan zelf ook lesgeven in het GO!. Zo word je zélf een rolmodel!”

Benieuwd naar de andere ambassadeurs? Ontdek hun verhalen hier!