vrijdag 13 oktober 2017
hondmetmuts.png

GO! doet opnieuw mee met Music for Life

​Het wordt stilaan een mooie traditie: ook dit jaar zet het GO! zijn schouders onder de warme initiatieven van Music for Life, de solidariteitsactie van radiozender Studio Brussel. Met zoveel mogelijk scholen willen we ook dit jaar ons engagement en actief burgerschap tonen. Doet jouw school ook mee?

Onder de noemer ‘GO! for life’ willen we met zoveel mogelijk scholen en scholengroepen originele acties bedenken en geld inzamelen voor het goede doel. Vanuit ons pedagogisch project willen we ook dit jaar ons engagement en actief burgerschap tonen.

Als gezamenlijk goed doel werd dit jaar voor Theater Stap gekozen. Theater Stap is een professioneel theatergezelschap dat voorstellingen maakt waarin mensen met een mentale beperking centraal staan. Je kunt de acteurs momenteel elke zondag aan het werk zien in Tytgat Chocolat op Eén.

Het GO! wil net als Theater Stap mee bouwen aan een inclusieve samenleving en gaat uit van de verbondenheid tussen mensen om met verschillen om te gaan. We zetten hoog in op inclusief onderwijs in ons strategisch plan, onze visie hierover kan je hier lezen.

Theater Stap heeft speciaal voor het GO! een gratis aanbod uitgewerkt op maat van leerlingen uit basisscholen, secundaire scholen en buitengewoon onderwijs. Je kan het aanbod hier bekijken. Scholen kunnen kiezen voor een filmvertoning, met of zonder duiding en/of een workshop met een klas of twee klassen met het accent op theater, dans of improvisatie. Ook kan Theater Stap met enkele acteurs op bezoek komen naar jouw school.
Wil je intekenen op dit mooie, gratis aanbod? Neem dan contact op met Theater Stap via mail info@theaterstap.be of telefoon 014 42 85 90.

Scholen die zich onder de noemer van ‘GO! for life’ willen engageren, kunnen zelf acties op poten zetten of aansluiten bij de gadgetverkoop die centraal georganiseerd wordt. Zo zullen er ook dit jaar GO! knuffels (hondjes) en mutsen verkocht worden. Deze gadgets kunnen per vijftig stuks besteld worden bij onze huisstijlbegeleidster Sandra Van Maurik via gohuisstijl@gmail.com.

Gelieve alle acties te registreren op onze website www.g-o.be/forlife. Dat kan al vanaf nu.
Zamelt jouw school geld in voor een ander goed doel? Registreer dan ook je actie op de website. Zo kunnen wij toch alle initiatieven bundelen.

Laat er ons samen een warm najaar van maken!

 

Dit initiatief kadert binnen het GO! strategisch plan (het GO! ontwikkelt burgerschapsvorming en bevordert het democratisch samenleven binnen en buiten de school + inclusie).

TytgatChocolat.png

Lees het volgende artikel

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Laden...