1 leerkracht - klas - staan - lager onderwijs - verantwoordelijk - horizontaal - JD.jpg

Van leerkrachten wordt tegenwoordig veel verwacht, zoals vakbekwaam zijn, didactisch onderlegd, werken met moderne technologie of omgaan met steeds meer diverse klasgroepen. Vanuit het GO! willen we al die enthousiastelingen die dit dag in dag uit waarmaken ondersteunen.

Lees verder !
DSC07001.JPG witte pijl met rode achtergrond SofieDumontgroot.jpg witte pijl met rode achtergrond

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

GO-Raymona-11groot.jpg
Voorwoord

Voorwoord Raymonda

Soms moeilijk en soms zwaar, maar meestal fantastisch

Onze leerkrachten krijgen het soms zwaar te verduren in de media, aan het begin van de paasvakantie was het weer zover. Er werd hen behoudsgezind-
heid en een te laag intellectueel niveau verweten. Als oud-leerkracht en vertegenwoordiger van meer dan 27.000 leerkrachten voel ik me persoonlijk geraakt en kan ik zulke uitspraken niet aan mij voorbij laten gaan.

Lees meer
DSC07001.JPG
Loopbaan

Leraars op de loopbaanladder

“Eens leraar, altijd leraar.” Tegenover de werkzekerheid die een leerkracht heeft staat op dit moment nog steeds een vrij vlakke loopbaan. Het gebrek aan loopbaanperspectief kan er mee de oorzaak van zijn dat steeds minder jonge mensen met volle goesting kiezen voor een carrière in het onderwijs. En hoe houd je leraren langer aan het werk, tenzij door voldoende groei- en loopbaanperspectief aan te bieden?

Lees meer
Loopbaanroltrap1700x1080lageresolutie.jpg
Cartoon

Cartoon van Kim

Loopbaanroltrap

Lees meer
videostill_merci.JPG
Leraren

Merci!

Als leerkracht maak je het verschil. Dat is de kernboodschap van de campagne over het GO! als goede werkgever die op 15 april voor het tweede jaar op rij gestart is. Aspirant-leerkrachten kunnen opnieuw online kandideren voor een job bij het GO!. De weg ernaartoe promoten we zo breed mogelijk. Hoe precies? Door afstuderende studenten rechtstreeks aan te spreken op de afstudeerbeurs van de AUgent bijvoorbeeld.(hieronder in beeld). En via radiospots op Radio1, MNM en Studio Brussel.

Aan al die afstudeerders alvast een dikke ‘merci’ voor het verschil dat zij zullen gaan maken.

En voor we het vergeten: ook aan u. Merci!

Kandidaten kunnen zich registreren via www.go-jobs.be

Lees meer
professionaliseringopschool01.jpg
Professionalisering

Nieuwe GO! publicatie

‘Professionalisering op school. Meer dan een nascholingsplan’

Hoe pak je het aan in een school met zoveel verschillende personeelsleden? Hoe kun je een beleid voeren dat voor elk van die mensen zin heeft, maar uiteindelijk de leerling, de leerkracht en de school ten goede komt?

Lees meer
SofieDumontgroot.jpg
Interview

‘Ik kan mensen gelukkig maken door te koken’

Sofie Dumont is een bezige bij. Naast haar dagelijkse kookprogramma op VTM, is ze onder andere ambassadrice van SOS Kinderdorpen en mama van Grace Lio Summer. In 2009 werd ze als chef van restaurant Les Eleveurs nog bekroond tot Ladychef of the Year. De smaak voor de horeca kreeg ze te pakken in het COOVI Elishout, in Anderlecht.

Lees meer
verjaardagstaart3.jpg
Wedstrijd

‘Creëer dé GO! verjaardagstaart’

Sta jij je mannetje in de keuken of beter nog: heb je een hele klas gemotiveerde bakkers onder je vleugels? Dan moet je beslist meedoen aan onze wedstrijd.

Lees meer
Alexandra3.jpeg
Obama

Een herinnering om in te kaderen

Alexandra Van den Berghe geniet nog na van speech Barack Obama

Wat gaat er door je heen als je totaal onverwacht in je mailbox een officiële en strikt persoonlijke uitnodiging vindt om een speech van president Barack Obama bij te wonen? De 17-jarige Alexandra Van den Berghe is er nog niet helemaal van bekomen. Op woensdag 26 maart zat ze op de vijfde rij in de luisterrijke zaal van Bozar, nauwelijks enkele meters van het podium verwijderd, te luisteren naar de indrukwekkende speech van Obama. Samen met de koning, de eerste minister en een select gezelschap hoogwaardigheidsbekleders. “Ik geniet nog volop na”, lacht ze.

Lees meer
DSC03719.JPG
Werplek leren

Werkplekleren

‘Door deze stage weet ik wat ik later wil studeren’

Het GO! startte dit schooljaar met een uniek Techno+-project rond werkplekleren, ‘Talenten stimuleren door werken en leren’. Zeven leerlingen van het GO! atheneum in Etterbeek kregen de unieke kans om een project uit te werken onder de hoede van enkele ingenieurs van elektro-gigant Siemens in Huizingen, bij Halle.

Lees meer
IMG_3431.JPG
Belgica

Op de Belgica

Wetenschappen. Nog te weinig leerlingen zijn erdoor gebeten. Daar wil Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Philippe Courard verandering in brengen. Hij nodigde 15 leerlingen van het GO! atheneum Anderlecht, samen met leerlingen uit Verviers, uit voor een tocht aan boord van het onderzoeksschip RV Belgica.

Lees meer
Cover KZA 5148 (2).jpg
Memoriam

In Memoriam Regine Beer

Op 23 maart overleed Regine Beer, een van de laatste Belgische Auschwitz-overlevenden, op 93-jarige leeftijd. Meer dan dertig jaar lang vertelde ze over haar kampervaringen in scholen. Tot 2007, toen ze op doktersverzoek stopte. Nu is het aan haar compagnon de route, intieme vriend en biograaf Paul De Keulenaer om ervoor te zorgen dat volgende generaties de gruwel van de concentratiekampen niet zullen vergeten.

Lees meer

DEEL DIT ARTIKEL: