3 kinderen en 1 leerkracht - klas - opzoeken - lager onderwijs - leergierig - horizontaal - SH - aardrijkskunde.jpg (1)

Juni alweer. De laatste maand voor de grote vakantie. Een belangrijke maand ook. Examens, overleg, deliberaties, het afronden van het schooljaar. Een bijzonder schooljaar, want het GO! bestaat ondertussen 25 jaar.

Lees verder !
bredeopenschoolalgemeen2.jpg witte pijl met rode achtergrond delangsteklasfotogroot.JPG witte pijl met rode achtergrond

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

columnRaymondajuni1.jpg
Voorwoord

Voorwoord Raymonda

Kleurrijk en waarde(n)vol

Terwijl het einde van het schooljaar langzaam nadert zijn we bij het GO! al druk bezig met de voorbereidingen van het volgende. Eén van de dingen die op de agenda staan voor komend schooljaar is het gloednieuwe initiatief van de GO! zomeracademiedag tegenaan het nieuwe schooljaar. Een, zoals de Engelstaligen zeggen, Summer School over een prikkelend maatschappelijk thema waar het GO! veel belang aan hecht. Die is gepland op 28 augustus en heeft als onderwerp 'neutraliteit', en wat dit nu precies inhoudt.

Lees meer
bredeopenschoolalgemeen2.jpg
Brede open school

Geslaagd uit de startblokken: de brede open school

DE DEFINITIE: Een brede open school is een samenwerkingsverband tussen partners van verschillende sectoren, waaronder één of meerdere scholen, die samen werken aan een brede leer- en leefomgeving op school en in de vrije tijd. Een brede school streeft maximale ontwikkelingskansen na voor álle kinderen en jongeren. Je hebt dat wel meer als je definities leest, ze ogen vrij indrukwekkend, maar wat blijft er in de praktijk van over? Zijn de doelstellingen van dit optimistische concept wel haalbaar? Het resolute antwoord is ‘ja’ aldus de trekkers van het GO! programma brede open school.

Lees meer
Cartoon De brede open schoolgroot.jpg
Cartoon

Cartoon van Kim

De brede open school

Lees meer
directeurDilsemStokkemzetdeuropenvoorschoolpartners.JPG
Ervaringsgericht

“De brede open school stimuleert ons ervaringsgericht leren”

Het GO! atheneum Maasland Dilsen-Stokkem had een imagoprobleem in de buurt. De school koos in 2011 voor de brede open school en merkt ondertussen een hele evolutie. Directeur Tilly Vannitsen licht het hele traject toe.

Lees meer
dag moedertaal2.JPG
Leerkansen

Leerkansen van 0 tot 100 jaar

In het GO! atheneum Hoboken bestond al een traditie om projecten op te zetten die passen in het brede schoolconcept. Toen de oproep werd gelanceerd om in te stappen in het programma brede open school in het kader van GO!2020, ging de school er snel op in. Directeur Ann Cox maakt een eerste stand van zaken op.

Lees meer
1 kind -  klas - lezen - lager onderwijs - leergierig - horizontaal - JD.jpg
Huisstijl

Geef je school een make-over

Communicatie is belangrijk. Het is een krachtige hulp bij het op de kaart zetten van een school in de regio. Toch wordt over communicatie vaak gezegd: “daar hebben wij geen geld voor” of “daar hebben wij geen tijd of personeel voor”. Met de producten van het GO! huisstijlproject wordt een goede communicatie voor elke school een haalbare en betaalbare kaart. Twee directeurs getuigen
over hun ‘total make-over’.

Lees meer
delangsteklasfotogroot.JPG
Klasfoto

De langste klasfoto

Van Polaroid tot Instagram

25 jaar, zo lang bestaat het GO! ondertussen en dat wordt dit jaar uiteraard gevierd. Een leuke manier om 25 jaar in beeld te brengen, is de wedstrijd ‘de langste klasfoto’ op de speciale verjaardagswebsite vipviphoera.be.

Lees meer
Houdezedagvrij01.png
25 jaar GO!

Hou deze dag vrij

Voor wie het nog niet wist, dit jaar bestaat het GO! 25 jaar. De kinderschoentjes ontgroeit, de puberjaren achter ons. De jaren van maturiteit aangebroken. Klaar om het onderwijs van de toekomst zijn vorm te geven. Een mooi moment om een feest te organiseren voor allen die dat helpen waarmaken.

Lees meer
zomeracademiedag.jpg
Neutraliteit

Neutraliteit in het GO! - Kleurrijk en waarde(n)vol

GO!'s eerste zomeracademiedag

Elke leraar in het GO! tekent een neutraliteitsverklaring. Die verklaring vormt samen met het pedagogisch project van het GO! het DNA van ons onderwijs. Het begrip neutraliteit vat je echter niet in een twee drie samen. Maar in een samenleving waarin zo veel diverse invalshoeken hun recht van bestaan hebben en voor kleur en verbeeldingsrijkdom zorgen, is het erg belangrijk dat we die term goed begrijpen en er juist naar handelen.

Lees meer
Affiche_wachtwoorden.PNG
Wachtwoorden

‘Voor elk profiel een ander wachtwoord'

We willen allemaal dat onze gegevens goed beschermd zijn op het internet. Alles begint met een goed wachtwoord. En daar loopt het vaak al fout. We gebruiken al te vaak gemakkelijk te kraken wachtwoorden.

Lees meer
GOAtheneum.Diestjpeg.jpeg
Inspiratie

Inspirerend GO!

Een magazine dat beweert helemaal GO! te zijn kan niet zonder stemmen uit onze scholen zelf. In deze rubriek lees en zie je verhalen uit onze scholen. Het werk van vele freelance journalisten in klas en op school, de voelsprieten en bezige bijtjes van ons onderwijs in de praktijk.

Lees meer

DEEL DIT ARTIKEL:

Eerdere edities

1 leerkracht - klas - staan - lager onderwijs - verantwoordelijk - horizontaal - JD.jpg
April 2014