zorgcover.jpg

Helemaal GO!

September 15

Lees verder !
Els_Gallin_horizontaal_1000x800.jpg witte pijl met rode achtergrond opruimrobot02bijgeschaaldklein.jpg witte pijl met rode achtergrond

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

voorwoordRaymondahorizontaallicht1000x800.JPG
Voorwoord

Voorwoord Raymonda

Kwaliteit

De laatste werkweken voor de start van de zomervakantie zijn ingezet en naar jaarlijkse gewoonte zijn ze goed gevuld. In onze scholen voel je de spanning die eigen is aan de toetsenweek en de examenperiode en ook in het Huis van het GO! heerst een gezellige drukte.

 

Lees meer
opruimrobot02bijgeschaaldklein.jpg
Robots

Jong geleerd

Creëer een opruimrobot

Techniek en technologie nemen in ons leven steeds meer plaats in. En dat wordt alleen maar meer. Daarom verdient het ook veel aandacht in ons onderwijs. En waarom niet al heel vroeg beginnen?

Lees meer
Els_Gallin_horizontaal_1000x800.jpg
Kwaliteitszorg

De hele school de cirkel in

“Scholen zijn zich bewust van het belang van kwaliteitszorg maar ze worstelen er mee. Omdat we er als pedagogisch begeleiders op toezien dat scholen er werk van maken, willen we hen ook tips en haalbare voorbeelden meegeven om die kwaliteitszorg in de praktijk te brengen. De zorg voor kwaliteit is de zorg van elk moment, maar het moet ook niet onmiddellijk voor alles tegelijk. Beschouw deze publicatie als een bouwpakket”, zegt Els Gallin, pedagogisch begeleider en co-auteur van ‘Kwaliteitszorg op school’.

Lees meer
Marijn01horizontaal1000x800.jpg
Vorming

Vorming – 'Differentiatie op de klasvloer'

"Met Beyoncé wordt het plots toch weer interessant"

Geen twee leerlingen zijn dezelfde. Elke klas is dan ook heel divers samengesteld. Hier als school en als leerkracht op inspelen, is een voortdurend aandachtspunt. ‘Differentiatie’ heet dat met een duur woord. Het goede nieuws is: elke leerkracht differentieert vandaag al, bewust of onbewust. Dikwijls ontbreekt echter een kader hiervoor. De nascholingsmodule ‘Differentiatie op de klasvloer’ reikt zo’n kader aan. Leerkrachten gaan er concreet aan de slag met eigen lesmateriaal. Nascholer Marijn Vandevelde vertelt er alles over.

Lees meer
GAMES.jpg
Brede School

De impact van de brede open school op kinderen en jongeren

Het Europese project GAMES onderzoekt de positieve impact van brede open scholen op kinderen en jongeren. Ze kunnen hen o.m. helpen belangrijke basisvaardigheden en sleutelcompetenties te verwerven die nodig zijn voor hun persoonlijke ontwikkeling, kansen op tewerkstelling en actief burgerschap op nationaal en Europees niveau. Via de link http://gamesproject.eu/nl vind je o.m. presentaties van de workshops.l

Lees meer
centrale_diensten_horizon.jpg
Centrale diensten

Optimalisatie centrale diensten GO!

In de vorige editie van dit magazine vernam je meer over de optimalisatie van de scholengroepen. Eveneens met het oog op een betere werking ondergaan nu ook de centrale diensten van het GO! een herstructurering. Wat is er nieuw? En waarom was dit nodig? "We willen het GO! als een onmisbare speler in het onderwijsveld opstellen", verduidelijkt Raymonda Verdyck.

Lees meer
indeprijzen04groot.png
Prijzen

In de prijzen

Leerlingen en scholen van het GO! laten van zich spreken. En in het GO! zijn we van alle markten thuis. Een kleine bloemlezing van prijswinnaars in diverse categorieën.

Lees meer
respectordevideo.jpg
Respecto

Respecto: de video!

Leerlingen van klas De Kei uit het MPIGO! De Oase in Gent maakten samen met hun leraar, meester Barber een lied over respect. De tekst en de muziek komen beide uit zijn toverhoed. Hij nam samen met de leerlingen ook de zang op zich. En een aanstekelijk nummer vraagt om een videoclip.

Lees meer
FotoKimcolumnplat800x1000.jpg
Blog

De balans

Kim Nys ruilde haar functie in de privésector voor een job als leerkracht in het GO!. Hoe beleeft zij als starter met ‘privé’-rugzak de klas? Ze schrijft erover in deze column.

Lees meer

DEEL DIT ARTIKEL:

Eerdere edities

bestuurlijkeoptimalisatie03.jpg
Mei 2015
excelleren01.jpg
Maart 2015
coverskoolizhot.jpg
Januari 2015
1 kind - school - schilderen - lager onderwijs - creatief - horizontaal (5).jpg
December 2014
GO25-24.jpg
Oktober 2014
reservecovergrootaangepast.jpg
September 2014
3 kinderen en 1 leerkracht - klas - opzoeken - lager onderwijs - leergierig - horizontaal - SH - aardrijkskunde.jpg (1)
Juni 2014
1 leerkracht - klas - staan - lager onderwijs - verantwoordelijk - horizontaal - JD.jpg
April 2014