testcover.jpg

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent ook meteen dat dit het laatste magazine is voor de zomervakantie begint.

Lees verder !
BertDeSmedt_thumb.jpg witte pijl met rode achtergrond zeefdrukdrukdruk.jpg witte pijl met rode achtergrond

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Raymonda_intro.JPG
Voorwoord

Voorwoord Raymonda

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent ook meteen dat dit het laatste magazine is voor de zomervakantie begint. In onze scholen is het voor de leerlingen nog even nerveus afwachten hoe de examens zijn geweest, maar ook voor de deelnemers aan onze directeursopleiding was juni een spannende maand. Het resultaat mag er echter zijn. Onze vernieuwde directeursopleiding leverde 120 enthousiaste (kandidaat-)directeurs af. Sommigen staan al in het ambt, anderen staan te popelen om als directeur of adjunct-directeur aan de slag te gaan. Hoe zij de opleiding ervaren hebben lees je in dit magazine.

Lees meer
workinprogress02b_kl.jpg
Hervorming

Hervorming secundair onderwijs

De hervorming van het secundair onderwijs is geen recent gegeven. Al in 2009 werd het rapport Monard gepubliceerd, in 2010 was er de oriëntatienota Mensen doen schitteren waarna in 2013 door de toenmalige Vlaamse regering het Masterplan secundair onderwijs werd opgesteld. In dat Masterplan secundair onderwijs staan 71 maatregelen waarvan een groot deel al uitgevoerd is of in uitvoering is.

Lees meer
andriesValcke.jpg
Directeursopleiding

Directeursopleiding nieuwe stijl

De directeursopleiding is dit jaar grondig vernieuwd. Coördinator Andries Valcke van GO! nascholing legt uit wat er veranderde en waarom. En we blikken meteen ook even terug op de eerste ervaringen met de nieuwe opleiding. De cursisten zijn alvast erg tevreden, zo blijkt uit metingen door de UGent.

Lees meer
approved-29149_960_720.png
Directeursopleiding evaluatie

Directeursopleiding krijgt goede punten

Dit schooljaar werd voor het eerst de vernieuwde directeursopleiding georganiseerd. Nu het jaar ten einde loopt, is het tijd voor een eerste evaluatie. Wij gingen eens luisteren bij Koen Cousaert. Hij is verantwoordelijke voor de lerarenopleiding en adjunct-directeur van CVO De Vlaamse Ardennen in Oudenaarde. Hij volgde dit jaar de directeursopleiding met grote belangstelling. "De opleiding is een voltreffer. Realistisch, praktijkgericht en boordevol boeiende tips en praktijkverhalen. Maar je moet er wel gemotiveerd voor zijn", klinkt het.

Lees meer
BertDeSmedt_thumb.jpg
Neuromythes

Weg met de neuromythes!

Sommige ideeën blijven hardnekkig leven ook al bewijst wetenschappelijk onderzoek dat ze fout zijn. Zo ook ideeën over het brein. Aan de hand van neurowetenschappelijke inzichten tracht prof. Bert De Smedt enkele neuromythes die ook tot in ons onderwijs doorleven te doorprikken.

Lees meer
zeefdrukdrukdruk.jpg
Kunstig competent

Projecten inhoudelijke vernieuwing DKO

Ter voorbereiding van de hervorming en de inhoudelijke vernieuwing van het deeltijds kunstonderwijs werden in september 2012 vier pilootprojecten opgestart, ondersteund door de Vlaamse Overheid. Na een looptijd van vier jaar en met de ingang van het Decreet betreffende het dko op 1 september 2018, zijn de vier pilootprojecten en de concepten en methodieken die ze inhouden, alomtegenwoordig in het veld. We sommen ze hieronder nog eens kort voor u op.

Lees meer
IMG_4.JPG
Internatendag

GO! internaten vieren samen feest

Samen leren samenleven, de nieuwe kernboodschap van het GO! krijgt meer dan waar ook, elke dag, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, vorm in onze internaten. En dat mag gerust eens in de verf gezet. Op woensdagnamiddag 25 mei, kwamen alle internaten op uitnodiging van de Vereniging van Internaatbeheerders van het GO! (BIGO), voor de 10e keer samen. Dit jaar troffen ze mekaar op het domein van de Hotelschool Campus Wemmel. Niet minder dan 1800 jongeren – uit zowel de Internaten Buitengewoon Onderwijs als de gewone internaten, vierden er feest met een mini-dancefestival. Een van onze internen maakte een videoverslag

Lees meer
STEM-ambassadeurs2016_01.jpg
STEM-ambassadeurs

STEM-ambassadeurs 2016

De samenleving van vandaag en zeker die van morgen zit meer dan ooit vol wetenschap en technologie. Om de jonge generatie van nu daarop voor te bereiden hebben we lesgevers met kennis van technische processen nodig; en liefst al van in de basisschool: wij noemen ze onze STEM-ambassadeurs.

Lees meer
moving_people_to_understand_b_thumb.JPG
Moving People

Moving People to understand

Helen, Idris en Inas zijn drie miniatuurpoppetjes van het Streetartproject Moving People die symbool staan voor drie vluchtelingen en hun verhalen. Afgelopen weken waren ze onderweg langs tal van GO! scholen. In scholengroep 19 alsook in scholengroep Rivierenland en straks ook nog in scholengroepen 3 en 10. Moving People wil op die manier begrip vragen voor de bijzondere situatie van deze mensen op de vlucht. Het project sluit mooi aan bij het vernieuwde pedagogisch project van het GO! waarin samen leren samenleven centraal staat. Het is en prima aanleiding om in de klas op een genuanceerde wijze in te gaan op enkele thema's die onze samenleving hevig beroeren.​

Lees meer
wordambassadeur_thumb.jpg
GO! ambassadeur

Word GO! ambassadeur op sociale media

Er beweegt heel wat in onze organisatie. En soms willen we de buitenwereld daarover graag informeren. Maar in het ruime informatieaanbod van vandaag is het niet altijd makkelijk om die boodschap te doen opvallen. 

Lees meer

DEEL DIT ARTIKEL:

Eerdere edities

sajjedhassan_aan_de_kickertafel.jpg
April 2016
leraarenkinderensamennieuwsbrief.jpg
Maart 2016
bannersamenlerensamenleven.jpg
Januari 2016
coverfotolinks.jpg
December 2015
cover_idara.jpg
November 2015
jongenmetdraagtas.jpg
September 2015
zorgcover.jpg
Juni 2015
bestuurlijkeoptimalisatie03.jpg
Mei 2015
excelleren01.jpg
Maart 2015
coverskoolizhot.jpg
Januari 2015
1 kind - school - schilderen - lager onderwijs - creatief - horizontaal (5).jpg
December 2014
GO25-24.jpg
Oktober 2014
reservecovergrootaangepast.jpg
September 2014
3 kinderen en 1 leerkracht - klas - opzoeken - lager onderwijs - leergierig - horizontaal - SH - aardrijkskunde.jpg (1)
Juni 2014
1 leerkracht - klas - staan - lager onderwijs - verantwoordelijk - horizontaal - JD.jpg
April 2014