leraarenkinderensamennieuwsbrief.jpg

Helemaal GO!

Maart 2016

Lees verder !
co-teachingbis.jpg witte pijl met rode achtergrond Cambre Bart new bgs.JPG witte pijl met rode achtergrond

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Raymonda_voorwoord_maart_thumb.jpg
Voorwoord

Voorwoord Raymonda

Samen leren samenleven, de baseline uit het vernieuwde PPGO! moeten we samen waarmaken. Daarom trek ik in de maand maart door Vlaanderen om in zes regionale sessies dat vernieuwde PPGO! voor te stellen en er met zo veel mogelijk GO! collega's en betrokkenen over in gesprek te gaan. De eerste twee sessies, in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen, zijn achter de rug.

Lees meer
coverinclusieopschool.JPG
Publicatie

Een nieuwe GO! publicatie

Het M-decreet is voor de meeste scholen niet de eerste kennismaking met inclusief onderwijs. Ook in het verleden werden heel wat inspanningen gedaan om inclusief te werken. Het decreet biedt nu een duidelijk juridisch kader waarmee directeurs, leerkrachten en ondersteunend personeel aan de slag kunnen. En tegelijk geeft het erkenning aan de heersende goede inclusiepraktijken.

Lees meer
Cambre Bart new bgs.JPG
Inclusie

Inclusie is meerwaarde voor de samenleving

"Mensen met een verstandelijke beperking willen werken maar vinden geen job, terwijl bedrijven werknemers zoeken. We hebben hen niet alleen demografisch en economisch nodig, ook ethisch en deontologisch als we werk willen maken van een duurzame maatschappij", beweert Bart Cambré, hoogleraar aan de Antwerp Management School. Hij onderwijst er methodologie en organisatiedesign.

Lees meer
co-teachingbis.jpg
Co-teaching

Co-Teaching

Steeds meer scholen experimenteren met vormen van co-teaching. Hierbij worden twee of meer klassen samengevoegd en wordt lesgegeven door twee of meer leerkrachten samen. De voordelen zijn legio, zowel voor de leerlingen als voor de leerkrachten. Bovendien laat het onderwijsdecreet het toe. Alleen een kader en goede methodieken ontbreken nog. Nascholer Marijn Vandevelde wil er werk van maken.

Lees meer
Indepraktijk04b.jpg
Co-teaching

Co-teaching in de praktijk

In GO! middenschool Prins van Oranje in Diest vormen drie leerkrachten een zelfsturend kernteam. Samen begeleiden ze de klassen twee jaar lang. Een VRT-ploeg ging luisteren hoe dat in z'n werk gaat en maakte een reportage voor Koppen.

Lees meer
iedereenolympisch06grootbijgewerkt.jpg
Olympisch

Iedereen olympisch

Sport in alle vormen en maten

Sportiviteit, inzet, teamgeest en fair play. Daar was het in GO! basisschool Dendermonde twee weken om te doen. De leerlingen konden proeven van een brede waaier aan sporten. Want sport is meer dan voetbal en wielrennen. En iedereen kan er plezier aan beleven. Om dat kracht bij te zetten nodigde de school ook enkele paralympiërs uit om over hun sport te komen vertellen. Ook een beetje inclusie.

Lees meer
GOatheneumRusselbergTessenderlocongesp.jpg
GIP

Gip in de kijker

Enkele leerlingen van GO! campus Russelberg in Tessenderlo, intussen in hun zesde jaar LO-sport met keuzevak dans, strikten voor hun GIPmaar eventjes vier topchoreografen. Van souplesse gesproken.

Lees meer
ballenbad.jpg
Samen

Samen naar de kijker

Zet je aanbod in de kijker

Hoe maak je je school en je onderwijsproject bekend aan ouders en kinderen? Mond-tot-mondreclame? Advertenties in kranten? Opendeurdagen? Infoflyers? Of toch nog iets anders? GO! scholengroep Brugge-Oostkust koos voor een gezamenlijke aanpak op maat van de jongeren: een informatieve doe-beurs in cinemacomplex Kinepolis. Met de aantrekkingskracht van een spannende actiefilm. En een handtekening van een speler van Club Brugge.

Lees meer

DEEL DIT ARTIKEL:

Eerdere edities

bannersamenlerensamenleven.jpg
Januari 2016
coverfotolinks.jpg
December 2015
cover_idara.jpg
November 2015
jongenmetdraagtas.jpg
September 2015
zorgcover.jpg
Juni 2015
bestuurlijkeoptimalisatie03.jpg
Mei 2015
excelleren01.jpg
Maart 2015
coverskoolizhot.jpg
Januari 2015
1 kind - school - schilderen - lager onderwijs - creatief - horizontaal (5).jpg
December 2014
GO25-24.jpg
Oktober 2014
reservecovergrootaangepast.jpg
September 2014
3 kinderen en 1 leerkracht - klas - opzoeken - lager onderwijs - leergierig - horizontaal - SH - aardrijkskunde.jpg (1)
Juni 2014
1 leerkracht - klas - staan - lager onderwijs - verantwoordelijk - horizontaal - JD.jpg
April 2014