PPGO! Live 2017LageReso2.jpg

Samen leren samenleven doe je niet in je eentje

.

Lees verder !
ijsbergmethode_01b.jpg witte pijl met rode achtergrond IMG_3283.jpg witte pijl met rode achtergrond

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

PPGO! Live 2017LageReso134.jpg
Voorwoord Raymonda

Om energie van te krijgen

Tijdens elk schooljaar zijn er van die dagen die je een opstoot van energie geven. De voorbije maand waren 27 en 28 april zo van die dagen. Vanuit heel Vlaanderen zakten enthousiaste leerkrachten, directeurs en beleidsmakers naar The Egg in Brussel af om PPGO! Live, een evenement voor alle GO! collega's die elke dag aan de slag gaan met het PPGO!, bij te wonen.

Lees meer
PPGO! Live 2017LageReso1.jpg
PPGO! Live

Samen leren samenleven doe je niet in je eentje

Nodig 1600 enthousiaste leraren, directeurs en beleidsmakers uit, schotel hen een boeiende mix van lezingen en masterclasses voor en je krijgt PPGO! Live: een spetterend evenement voor alle GO! collega’s die elke dag aan de slag gaan met het PPGO!.

Lees meer
wedstrijdPPGOstemmen.JPG
PPGO! ingeblikt

GO! MPI De Oase Gent wint wedstrijd PPGO! Live

Er gebeuren ontzettend veel mooie dingen in onze GO! scholen. Om die inspirerende praktijkvoorbeelden ook aan de rest van de wereld te tonen, lanceerden wij een tijdje geleden een wedstrijd. Scholen konden via een zelfgemaakt filmpje laten zien hoe zij het PPGO! in de praktijk realiseren. Na een spannende publieksstemming op Facebook is nu ook de uiteindelijke winnaar bekend: GO! MPI De Oase uit Gent gaat met de hoofdprijs naar huis. Zij winnen een bezoek van onze afgevaardigd bestuurder Raymonda Verdyck en minister van onderwijs Hilde Crevits. Proficiat!

 

Lees meer
R-OK_01.jpg
R-OK

Alles wat je moet weten over het Referentiekader Onderwijskwaliteit

Ken je het R-OK al? Het Referentiekader Onderwijskwaliteit dat de minimale gemeenschappelijke verwachtingen van kwaliteitsvol onderwijs uiteenzet. Het R-OK werd in september gelanceerd en zal door de inspectie gebruikt worden als basis voor een vernieuwd doorlichtingsmodel.

Lees meer
IMG_3283.jpg
Rock Sterre

“Heb je ons zien dansen?”

“Onze leerlingen merken dat sommige leerkrachten een armbandje van Rock Werchter dragen. Als ik hen vraag of ze zelf ook een festival bijwonen, reageren ze eerder afwijzend. Ze willen er graag bijhoren, maar voor hen is het allemaal te druk: ticket boeken, voor vervoer zorgen, kamperen, gedrum op de festivalweide. “Waarom organiseren we dan niet zelf een festival, op maat van onze leerlingen?”, vroeg Bram Brouckaert, leraar in GO! SBSO Rumbeke – Campus Ter Sterre zich af. “Als we ook aan ouders en externen een programma aanbieden, kunnen we iedereen bewust maken van wat autisme is.” Rock Sterre was geboren, het eerste autismevriendelijk festival in Vlaanderen.

Lees meer
ijsbergmethode_01b.jpg
Nascholing in de kijker

Rekenen onder de ijsberg

Volgens de PISA-resultaten presteren de meeste van onze leerlingen uitstekend voor rekenen. Maar wiskundige problemen aanpakken is - ook voor de besten - vaak andere koek. Bovendien hebben heel wat kinderen negatieve ervaringen met wiskunde. Ze kunnen het niet en doen het niet graag. “Met de materialen en spelvormen van het ijsbergconcept maken we wiskunde voor àlle kinderen aanschouwelijk en aantrekkelijk. Nu doen we dat enkel als het kind het niét begrijpt.” Pedagogisch begeleider Ben Jacobs en nascholer Line Steels zochten uit hoe je van een brombeer een troetelbeer maakt en ontwikkelden samen de metafoor van de ijsberg.

Lees meer
Tom_Hoeyberghs.jpg
Directeur Tom Hoeyberghs mobiel

Geen bureau meer voor de directeur

Een opmerkelijk initiatief in GO! basisschool Station Diest:  directeur Tom Hoeyberghs werkt sinds de paasvakantie zonder eigen bureau. “Voortaan is de hele school mijn bureau.”

Lees meer
dulego_rh1.jpg
DuLeGO!

Een nieuwe leidraad voor screening en intake bij duaal leren

Bij het GO! vinden we het cruciaal dat leerlingen kennis, vaardigheden en competenties die belangrijk zijn voor de arbeidsmarkt in een volwaardige arbeidscontext kunnen verwerven. Om de arbeidsrijpheid en -bereidheid van jongeren in kaart te brengen, ontwikkelde de projectgroep DuLeGO! een leidraad voor de screening en intake van leerlingen bij duaal leren.

Lees meer
foto_vk2.jpg
Claire De Jonge-Thomas

Ambassadeur in de kijker: Claire De Jonge-Thomas

Een tijdje geleden lanceerden we een oproep. We gingen op zoek naar enthousiastelingen die GO! ambassadeur op de sociale media wilden worden. Mensen met een passie voor onderwijs die hun weg kennen op Twitter, Facebook en LinkedIn. Vanaf dit schooljaar zetten wij elke maand een van een ambassadeurs in de kijker. Dit keer is Claire De Jonge-Thomas aan de beurt. Lees mee en ontdek de mens achter het medium!

Lees meer

DEEL DIT ARTIKEL:

Eerdere edities

Leerlingen_naar_het_parlement_2.jpg
Maart 2017
actiefburegrschapinhetGO_cover3b.jpg
Februari 2017
helemaal_GO_december_2016_b.jpg
December 2016
duaalleren2.jpg
Oktober 2016
coverseptember2016.jpg (1)
September 2016
testcover.jpg
Juni 2016
sajjedhassan_aan_de_kickertafel.jpg
April 2016
leraarenkinderensamennieuwsbrief.jpg
Maart 2016
bannersamenlerensamenleven.jpg
Januari 2016
coverfotolinks.jpg
December 2015
cover_idara.jpg
November 2015
jongenmetdraagtas.jpg
September 2015
zorgcover.jpg
Juni 2015
bestuurlijkeoptimalisatie03.jpg
Mei 2015
excelleren01.jpg
Maart 2015
coverskoolizhot.jpg
Januari 2015
1 kind - school - schilderen - lager onderwijs - creatief - horizontaal (5).jpg
December 2014
GO25-24.jpg
Oktober 2014
reservecovergrootaangepast.jpg
September 2014
3 kinderen en 1 leerkracht - klas - opzoeken - lager onderwijs - leergierig - horizontaal - SH - aardrijkskunde.jpg (1)
Juni 2014
1 leerkracht - klas - staan - lager onderwijs - verantwoordelijk - horizontaal - JD.jpg
April 2014