cover_idara.jpg

Helemaal GO!

November 2015

Lees verder !
landscapeKnipselecohero.JPG witte pijl met rode achtergrond Musicforlions3.jpg witte pijl met rode achtergrond

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

voorwoordfotothumb.jpg
Voorwoord

Voorwoord Raymonda

Staten-Generaal

Samen leren samenleven, vanuit die baseline werken we aan een vernieuwd pedagogisch project. Meer dan 800 collega’s – directies, bestuurders, raadsleden, waren op 23 oktober aanwezig in het ICC in Gent voor de allereerste Staten-Generaal van het GO! waar ik samen met de voorzitter van de Raad van het GO! de krachtlijnen van dat nieuwe PPGO! heb voorgesteld. Dit magazine biedt een terugblik op die dag in woord en beeld, met bijdragen van een aantal sprekers en reacties van de aanwezigen.

Lees meer
Knipselsprekendebeelden.JPG
Staten-Generaal

Staten-Generaal

Sprekende beelden

Vrijdag 23 oktober 2015. Op uitnodiging van de Raad GO! komen ruim 800 bestuursleden samen in het ICC in Gent voor een Staten-Generaal. Inspiratie opdoen voor en van gedachten wisselen over de toekomst van het pedagogisch project van het GO! en hoe we neutraliteit vandaag gepast vorm kunnen geven. Een impressie in beelden. Onder meer van deze leerlingen van GO! atheneum voor podiumkunsten MUDA in Gent.

Lees meer
4maalstatengeneraal.jpg
Woorden

4 x terugblikken op de Staten-Generaal

Het programma van de Staten-Generaal was rijk gevuld en de reacties achteraf ontelbaar. We laten 4 prominente aanwezigen terugblikken. Zij vatten voor jou de kern van hun verhaal samen.

Lees meer
velstickers10langst.jpg
Quotes

Van horen zeggen

Tussen de lezingen en toespraken op de Staten-Generaal door konden de tongen van de gasten loskomen. Leerling-reporters van GO! atheneum Gentbrugge slalomden tussen de buffetpaddenstoelen, vingen enkele uitspraken op en bliezen ze in 10 tekstballonnen.
Met dank aan: Naomi, Maya, Janneke, Lauren, Toon en Bas.

Lees meer
landscapeKnipselecohero.JPG
Eco Hero

GO! vip: Pamela Peeters

WORD JE EIGEN ECO HERO!

Pamela Peeters, 44 jaar, is een internationale milieu-economiste en duurzaamheidsstrateeg die al twintig jaar bedrijven en instellingen bijstaat met hun duurzame ontwikkelingsinitiatieven. Ze is ook producer van verschillende mediaprojecten, schrijft boeken en ontwikkelt educatieve campagnes die tot doelstelling hebben jongeren een introductie te geven in de milieubescherming en de groene en sociale economie. Ter bekroning van haar werk werd ze dit jaar bedacht met een Fellowship van de Vrije Universiteit Brussel.

Pamela Peeters liep school in GO! atheneum Keerbergen
Richting: wiskunde-wetenschappen, afgestudeerd in 1989

Lees meer
Musicforlions3.jpg
GO! For Life

GO! For Life 2015

Het Rode Kruis

Het GO! neemt ook dit jaar met zoveel mogelijk GO! scholen en instellingen deel aan Music for Life van Studio Brussel. Deze actie sluit mooi aan bij de waarden solidariteit en maatschappelijk engagement uit ons pedagogisch project.

 

Lees meer
WebsiteSandragrbreed.jpg
Websites scholen

Allemaal digiaal

Vernieuwd websiteaanbod voor GO! scholen

Door de enorme toename van tablets en smartphones is je schoolwebsite vandaag meer dan ooit een permanente informatiebron. Wil je snel en gemakkelijk iedereen op de hoogte houden over je school? Zonder moeilijke codes of technieken? En in een mum van tijd nieuws kunnen publiceren dat ook via socialmediakanalen verspreid wordt? Kies dan voor een GO! schoolwebsite 2.0.

 

Lees meer
MaartenF.jpg
Column

Column

Maarten Mahieu (29, met krullen) werkt in GO! atheneum (MAKZ) Knokke en geeft daar geschiedenis, cultuurwetenschappen en de module ‘human interest’. Daarnaast werkt hij in bijberoep voor het historisch projectbureau Geheugen Collectief. En hij schrijft ook voor Helemaal GO!

Lees meer

DEEL DIT ARTIKEL:

Eerdere edities

jongenmetdraagtas.jpg
September 2015
zorgcover.jpg
Juni 2015
bestuurlijkeoptimalisatie03.jpg
Mei 2015
excelleren01.jpg
Maart 2015
coverskoolizhot.jpg
Januari 2015
1 kind - school - schilderen - lager onderwijs - creatief - horizontaal (5).jpg
December 2014
GO25-24.jpg
Oktober 2014
reservecovergrootaangepast.jpg
September 2014
3 kinderen en 1 leerkracht - klas - opzoeken - lager onderwijs - leergierig - horizontaal - SH - aardrijkskunde.jpg (1)
Juni 2014
1 leerkracht - klas - staan - lager onderwijs - verantwoordelijk - horizontaal - JD.jpg
April 2014