reservecovergrootaangepast.jpg

Helemaal GO!

September 2014

Lees verder !
mindset03eigenfoto.jpg witte pijl met rode achtergrond mijnnieuwestartgrootaangepast.jpg witte pijl met rode achtergrond

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

columnfoto.jpg
Voorwoord

Voorwoord Raymonda

Een goede start

De kop is eraf, de eerste week van het nieuwe schooljaar is achter de rug en in het Huis van het GO! en onze scholen gonst het alweer van de bedrijvigheid. Ik heb erg genoten van de afgelopen vakantie maar hoe leuk die vrije dagen ook zijn, ik kijk altijd weer uit naar 1 september. Uitgerust, goedgezind en met veel goesting om er weer een geweldig schooljaar van te maken zijn mijn collega’s op de Willebroekkaai teruggekeerd van vakantie. Hun enthousiasme geeft mij enorm veel energie.

Lees meer
Cartoonthumbnail.jpg
Cartoon

Cartoon Kim

Het nieuwe schooljaar

Lees meer
feest01.jpg
Slotfeest

Slotfeest 25 jaar GO!

Schrijf je nog snel in. Voor het slot erop gaat!!!

Twee maanden zomervakantie mogen dan wel een zee van tijd lijken, ze zijn voorbij voor je het goed en wel beseft. September is een feit en het nieuwe schooljaar is uit de startblokken. Dat betekent ook dat ons feestjaar heel dicht de apotheose nadert: het grote slotfeest in Tour & Taxis Brussel met een onderwijs-
beurs die naar de toekomst kijkt en een muzikale afsluiter om benen en armen eens goed los te gooien.

De gastsprekers, workshops, standhouders en artiesten zijn geboekt. De namen bekend. Wie alle details nog eens op een rijtje wil kan alles overlopen op www.g-o.be/feest25jaar.

Inschrijven kan nog, maar langer wachten is met vuur spelen.

Mis het feest niet! Schrijf je alsnog in!

Lees meer
mindset03eigenfoto.jpg
Brein

“Het kneedbare brein”

Een andere kijk op leren vanuit de neurowetenschappen

Twee van de sprekers op 10 oktober in Tour & Taxis zijn Chris-
tophe Lafosse en Els Dammekens. Hier lichten ze een tip van de sluier op over hùn lezing. Een andere kijk op het jeugdige brein.

Lees meer
delekkerstetaartin25jaar.JPG
Taarten

Zij bakten er wat van!

En de winnaar is...

Een feest zonder taart is maar een half feest. Daarom trokken nogal wat klassen de bakkersmuts aan om ter gelegenheid van 25 jaar GO! een lekkere, geurige en kleurrijke taart te bakken. Sofie Dumont en Raymonda Verdyck waren de juryproevers van dienst en mochten hun buikje rond eten.

Bekijk het jurymoment van de waarheid

Lees meer
klasfoto.JPG
Klasfoto

Winnaar klasfoto

GO! basisschool De Keimolen uit Kruishoutem won onze wedstrijd ‘de langst(lopend)e klasfoto’. Binnenkort mogen kleuters, juf en rups zich te goed doen aan een heerlijke 25 jaar GO! verjaardagstaart. Smakelijk!

Alle ingezonden klasfoto’s zijn nog steeds te bewonderen op www.vipviphoera.be.

Lees meer
mijnnieuwestartgrootaangepast.jpg
Nieuwe start

Mijn nieuwe start

Mijn nieuwe start

Voor sommigen is de eerste schooldag nog net ietsje spannender dan voor anderen. Wanneer je een volledig nieuwe richting inslaat bijvoorbeeld. Vijf mensen over 'hun nieuwe sta

Lees meer
digitalegeletterdheid.jpg
Geletterdheid

Week van de geletterdheid

8 tot 14 september 2014

Liefst 1 op 7 inwoners in Vlaanderen is onvoldoende geletterd. Dat houdt in dat zij het moeilijk hebben met taal, cijfers of digitale informatie. Tijdens de week van de geletterdheid van 8 tot 14 september wordt hier extra aandacht voor gevraagd.

Het GO! levert al serieuze inspanningen – met name in de centra voor volwassenenonderwijs (CVO’s). Directeur Lut Lippeveld van CVO De Oranjerie nam de drempels weg via ‘open leercentra’. En waarom geletterdheid zo belangrijk is, daarover getuigt cursist Carlo Lenaers, die op latere leeftijd alsnog het digitale tijdperk binnentrad.

Lees meer
evalueren07.jpg
Evaluatie

Evaluatiepraktijk op school

NIEUW IN HET GO! PUBLICATIEFONDS

Tien pijlers voor een kwaliteitsvolle leerlingenevaluatie

Elke leerkracht wil zijn leerlingen op een eerlijke, authen-
tieke en transparante manier evalueren. Maar hoe doe je dat best? Met deze publicatie vol concrete tips heb je er een onmisbare praktische gids bij.

Lees meer
2 kinderen - speelplaats - staan - lager onderwijs - sociaal - horizontaal - TDB.jpg
Raad

GO! kiest nieuwe Raad

Het GO! als spiegel van de samenleving. Daarnaar streven we niet alleen in de klas maar ook aan de top van ons net, in de Raad van het GO!. Daarom zijn er elke 4 jaar raadsverkiezingen.

Lees meer

DEEL DIT ARTIKEL:

Eerdere edities

3 kinderen en 1 leerkracht - klas - opzoeken - lager onderwijs - leergierig - horizontaal - SH - aardrijkskunde.jpg (1)
Juni 2014
1 leerkracht - klas - staan - lager onderwijs - verantwoordelijk - horizontaal - JD.jpg
April 2014