jongenmetdraagtas.jpg

Helemaal GO!

September 2015

Lees verder !
asielzoekersindeklasbijgesneden4.JPG witte pijl met rode achtergrond Monique_d'Aes_afbeelding_groot_horizontaal.jpg witte pijl met rode achtergrond

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Raymondahorizontaalgroot.JPG
Voorwoord

Voorwoord Raymonda

Er weer tegenaan (in 't nieuw)

De septemberdrukte waar ik zo van hou is voelbaar in het Huis van het GO!. Uitgerust van de afgelopen vakantie zijn de collega’s op de Willebroekkaai en in onze scholen al enkele weken druk in de weer om het schooljaar goed te kunnen starten. En dat is gelukt.

Lees meer
leerlingenindeschoolraad02kleinplat.jpg
Schoolraad

Participatie op jongerenmaat

Leerlingen in de schoolraad

In zekere mate mee kunnen beslissen over het reilen en zeilen in een organisatie helpt om je er in je sas te voelen. Zo is dat ook voor leerlingen op school. In de meeste secundaire scholen konden leerlingen hun stem al laten horen via de leerlingenraad, sinds 1 september 2015 kan dat nu ook in de schoolraad.

 

Lees meer
Cover_front_Woordenschatjeshorizontaal.png
Talen

Nieuwe uitgave GO! publicatiefonds

Talig met talenten in de kleuterklas

Kleuterleerkrachten zijn dagelijks in de weer met de ontwikkeling van de talenten van hun kleuters. Ze creëren verschillende werelden waarin kleuters op ontdekkingstocht gaan en leerervaringen opdoen. Taal is daarbij een belangrijke factor.

Lees meer
welzijnsbevraginggrootbreed.jpg
Leerkrachten

Tevreden leerkrachten

GO! leerkrachten zijn tevreden leerkrachten

GO! medewerkers voelen zich goed op hun werkplek. Dat blijkt uit de grote welzijnsbevraging die het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap heeft afgenomen bij zijn medewerkers in de scholengroepen.

Lees meer
asielzoekersindeklasbijgesneden4.JPG
Asielzoekers

Asielzoekers in de klas

Een school betekent heel veel voor een vluchteling

Niet uit het nieuws weg te denken dezer dagen: mensen op de vlucht voor oorlog en ellende in hun land. De kinderen en jongeren die meevluchten op zoek naar een leefbare toekomst komen ook in onze scholen terecht. Klasse maakte er een knappe aparte reeks over.

‘Asielzoekers’ is een reeks die scholen en leraren helpt om te gaan met asielzoekers en vluchtelingen op school en in de klas. Ze bevat verhalen, duiding, tips en experts aan het woord.

Lees meer
woordenwolk01klein.png
Begeleidingscyclus

PBD-GO! start nieuwe driejarige cyclus

Focus op taal, leerbegeleiding, schoolontwikkeling en curriculum

Dat september een spannende maand is hoeven we jou als onderwijsprofessional niet te vertellen. Maar voor de medewerkers van de pedagogische begeleidingsdienst van het GO! (PBD-GO!) is september om de drie jaar extra belangrijk, want dan start een nieuwe begeleidingscyclus van drie jaar.

 

Lees meer
gejoprofbreedgroot.JPG
Kennisplatform

GO! pro – website voor onderwijspro’s

Begin september ging de nieuwe website ‘GO! pro’ online. Je vindt er een pak nuttige informatie die je ondersteunt bij het uitvoeren van je job: o.m. pedagogische begeleiding, onderwijsregelgeving, nascholing, GO! visies, GO! huisstijlproducten, integraalplannen, publicaties. Voortaan ook 'handig' op tablet en smartphone te raadplegen. GO! pro vervangt het ‘Prikbord voor leerkrachten’ én ‘Smartweb voor directeurs’. Slechts een beperkt aantal thema’s vind je nog op Smartweb. GO! pro (http:pro.g-o.be) is voor iedereen toegankelijk, zonder inloggen. Aanraders zijn:

 

Lees meer
Monique_d'Aes_afbeelding_groot_horizontaal.jpg
Nascholing

Opleidingstraject – ‘Radicalisme en extremisme’

"Hoe omgaan met jongeren die radicaliseren?"

"Radicalisme en extremisme zijn brandend actueel, maar tegelijk van alle tijden”, zegt Monique D’aes, die voor het GO! Secundair het traject ‘Radicalisme en extremisme’ coördineert. Tijdens zes sessies krijgen leerkrachten en scholen tips en inzichten aangereikt om om te gaan met jongeren die aangetrokken worden door het extremisme.

Lees meer
MaartenF.jpg
Column

Column

Maarten Mahieu (29, met krullen) werkt in GO! atheneum (MAKZ) Knokke en geeft daar geschiedenis, cultuurwetenschappen en de module ‘human interest’. Daarnaast werkt hij in bijberoep voor het historisch projectbureau Geheugen Collectief. En hij schrijft ook voor Helemaal GO!

Lees meer

DEEL DIT ARTIKEL:

Eerdere edities

zorgcover.jpg
Juni 2015
bestuurlijkeoptimalisatie03.jpg
Mei 2015
excelleren01.jpg
Maart 2015
coverskoolizhot.jpg
Januari 2015
1 kind - school - schilderen - lager onderwijs - creatief - horizontaal (5).jpg
December 2014
GO25-24.jpg
Oktober 2014
reservecovergrootaangepast.jpg
September 2014
3 kinderen en 1 leerkracht - klas - opzoeken - lager onderwijs - leergierig - horizontaal - SH - aardrijkskunde.jpg (1)
Juni 2014
1 leerkracht - klas - staan - lager onderwijs - verantwoordelijk - horizontaal - JD.jpg
April 2014