woensdag 11 mei 2022
Springplank 7B

Op talentenstage in de supermarkt

Als we spreken over leren, denken we heel snel aan school. Logisch ook, iedereen gaat naar school om te leren. Toch leren we niet alleen daar. Stage lopen in een bedrijf laat leerlingen direct ervaren wat ze met hun op school opgedane kennis kunnen doen. Tegelijk ontdekken ze dat er een verschil op zit. Net daarom is die stage goud waard. Ook voor jonge leerlingen. In GO! basisscholen De Springplank Brugge Centrum en Facet in Oostkamp konden 47 zesdeklassers proeven van wat er zoal te doen is in een supermarkt. Een samenwerking tussen de scholen, Vlajo en Albert Heijn.

Facet 1B

Derde keer, goede keer dachten ze in Brugge en Oostkamp na twee schooljaren met lockdowns en strikte coronamaatregelen. De voorbije weken hebben ze er maar liefst 47 (!) enthousiaste 11- en 12-jarigen opgeleid voor een job in Albert Heijn. Met de medewerking van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) namen ze op donderdagvoormiddag 5 mei 2022 de supermarkten in regio Brugge-Oostkust over.

De leerlingen van 2 scholen van GO! scholengroep !mpact voerden op donderdag 5 mei 2022 in twee vestigingen van Albert Heijn verschillende jobs uit. Ze werden voor een halve dag even de jongste kassamedewerker, manager, teamleider, medewerker onthaal of bakkerij ... van de winkels. Klas L6 (23 leerlingen) van GO! basisschool De Springplank (middenschool) in Brugge mocht aan de slag in Albert Heijn Brugge. Klassen L6AH en L6BH (24 leerlingen) van GO! basisschool Facet in Oostkamp konden aan het werk in Albert Heijn Knokke-Heist.

Aanvullen, versheidsdata controleren, fruit en groenten nakijken, kassa bemannen, broden snijden, ... het kwam er allemaal bij kijken.

Facet 4B

Aan het eind van hun stage hebben de klassen nog een leuk bedankje voor de supermarkten: een op school met lasercutter gemaakte trofee als blijvende herinnering aan de mooie samenwerking.

GO! middenschool Brugge Centrum, waaraan de basisscholen verwant zijn, staat voor degelijk en innovatief onderwijs. Structuur, welbevinden en excelleren vormen het DNA van de school. Naast het digitaal project (waarbij elke leerling over een persoonlijke laptop beschikt), zet de school in op CLIL, internationalisering, STEM, Peer Support, didactische uitstappen, gastsprekers in de klas, inleefdagen voor basisscholen, schooltoneel en talentenstages ... Binnen deze stages kadert ook deze inleefdag in de supermarkten. 

Een initiatief dat de leerlingen zo te zien erg is bevallen.

Springplank 6B

 

En nog meer actiefoto's!

.

GO! nieuwsbrief