donderdag 24 december 2015
voorwoord_Raymonda02.jpg

Voorwoord raymonda

Tijd voor warme

Het eerste trimester van dit schooljaar was een drukke en boeiende periode. Onze Staten-Generaal was een mooi hoogtepunt, de gebeurtenissen in Parijs en de terreurdreiging in ons land een akelig dieptepunt dat ook zijn weerslag had op onze scholen. De aanpak van onze leerkrachten en directeurs in deze periode was bewonderenswaardig. Niemand ging het gesprek met zijn leerlingen uit de weg en onze leerlingen zelf maakten mij meer dan eens enorm trots.

Binnenkort stellen we het vernieuwde PPGO! voor, waarin we meer dan ooit de nadruk willen leggen op “samen leren samenleven”. Maar ook voor het vernieuwde pedagogisch project officieel op tafel ligt is deze baseline meer dan een goed klinkende slogan, dat blijkt ook uit deze editie van Helemaal GO!. Onze Time-In projecten zijn een mooi voorbeeld van samen leren samenleven op schoolniveau, ook als het even moeilijk wordt. En onze Groei! campagne wil ervoor zorgen dat jullie nog meer jonge mensen kunnen opvoeden tot gelukkige en kritische burgers die hun plek in de wereld vinden.

Ook dit jaar zorgt GO! for Life voor een warme eindejaarsactie. Het is ondertussen al een gewoonte geworden om in het kader van Music for Life geld in te zamelen voor het goede doel. In onze scholen worden we regelmatig geconfronteerd met jongeren die hun ouders of andere familieleden zijn kwijtgeraakt op de vlucht voor oorlog of geweld. De dienst Tracing van het Rode Kruis helpt families om elkaar terug te vinden.

Wij willen hen daarin steunen want de warmte, geborgenheid en steun van familie is essentieel in zo’n traumatische periode. Daarom verkopen we dit jaar knuffels en draagtassen voor het Rode Kruis, opdat zij nog meer families kunnen samenbrengen. En dat is, zeker in deze periode van het jaar, erg belangrijk. Samen leren samenleven uit zich immers op velerlei manieren.

Ik wens jullie alvast warme feestdagen toe.

Lees het volgende artikel

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Laden...