maandag 20 juni 2016
Raymonda_intro.JPG

Voorwoord Raymonda

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent ook meteen dat dit het laatste magazine is voor de zomervakantie begint. In onze scholen is het voor de leerlingen nog even nerveus afwachten hoe de examens zijn geweest, maar ook voor de deelnemers aan onze directeursopleiding was juni een spannende maand. Het resultaat mag er echter zijn. Onze vernieuwde directeursopleiding leverde 120 enthousiaste (kandidaat-)directeurs af. Sommigen staan al in het ambt, anderen staan te popelen om als directeur of adjunct-directeur aan de slag te gaan. Hoe zij de opleiding ervaren hebben lees je in dit magazine.

Het was een bijzonder schooljaar voor het GO!. Met mooie maar ook met moeilijke momenten. In januari mochten we ons vernieuwde PPGO! voorstellen aan het grote publiek en een maand later bereikten en overschreden we de kaap van 200.000 leerlingen. Mooi om vast te stellen dat jaar na jaar steeds meer jongeren en hun ouders kiezen voor het GO! en zijn pedagogisch project.

Langdurige terreurdreiging en aanslagen in eigen land zorgden er ook voor dat het niet altijd een gemakkelijk schooljaar was. Het viel me zwaar toen we in november onze scholen twee dagen moesten sluiten. Het was voor onze schoolteams niet altijd even eenvoudig om met hun leerlingen te praten over deze gebeurtenissen en de reacties die daarop kwamen.

Maar we hebben het gedaan, en we zullen dat ook het volgende schooljaar blijven doen om onze nieuwe baseline samen leren samenleven waar te maken. Dit was het schooljaar waarin het vernieuwde PPGO! werd geschreven en waarin ondersteuningsinitiatieven voor scholen werden opgestart en verfijnd. Het volgende schooljaar wordt dat van het vernieuwde PPGO! in de praktijk, met onder andere een groot, tweedaags evenement hierover in april.

Dankzij jullie, collega’s in het Huis van het GO!, in onze scholengroepen en in onze scholen zullen we ook het komende schooljaar veel mooie dingen kunnen verwezenlijken. Maar eerst … vakantie, geniet ervan!

Lees het volgende artikel

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Laden...