dinsdag 21 mei 2024

Spontaan solliciteren bij het Gemeenschapsonderwijs wordt kinderspel

Het GO! blijft beleidsmakers aanklampen om werk te maken van aantrekkelijke onderwijsloopbanen, maar onderneemt ook zelf actie om leerkrachten aan te trekken en langer in de job te houden. Vandaag lanceert het GO! een website waarmee kandidaten in 1-2-3 spontaan kunnen solliciteren bij verschillende GO! instellingen in hun buurt.

Cvo Affiche


De ‘war for teaching talent’ woedt al enige jaren en is in de scholen steeds voelbaarder. Het GO! tracht in deze krapte met een werkgeversimagocampagne de beste talenten naar zich toe te trekken. De campagne wordt dit jaar uitgebreid om ook medewerkers aan te trekken voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) en voor de Centra voor Volwassenenonderwijs (CVO).

Kers op de taart is een nieuwe, gebruiksvriendelijke tool voor spontane sollicitaties die het GO! samen met GO! scholengroep Rivierenland heeft ontwikkeld. Kandidaten selecteren de straal rond de gemeente of postcode van hun voorkeur, vervolgens het gewenste onderwijsniveau en vinken ook nog de GO! instellingen aan waar ze spontaan willen solliciteren. Ter afronding kunnen ze hun cv en motivatiebrief opladen. Op die manier is één druk op de knop voldoende om te solliciteren bij alle aangevinkte instellingen.

Het lerarentekort blijft een grote bezorgdheid voor het GO!. Om werk te kunnen maken van een sterke onderwijskwaliteit, zijn voldoende goede leraren broodnodig. We klampen de beleidsmakers aan om hier een prioriteit van te maken. Met input van ruim 7.000 GO!’ers schreef de onderwijsverstrekker daarom voorstellen uit in een Memorandum aan de volgende Vlaamse Regering
 
Zin in een job bij het GO!? Eenvoudig spontaan solliciteren doe je hier

Persverantwoordelijke

David En Nathalie 00

Nathalie Jennes & David Janssens

02 790 95 35

persdienst@g-o.be

Aanpak personeelstekort

Openliggende Boeken En Tablet In Klas Rh
  • Om goed onderwijs te bieden heb je in de eerste plaats leraren en directeurs nodig. En daar zijn er in Vlaanderen de laatste jaren steeds minder van. De vergrijzing zorgt voor een te grote uitloop en het lagere aantal werkzoekenden geeft druk op de arbeidsmarkt. Dat vergt aanpassingen van het wettelijke kader voor de job maar ook creativiteit van de onderwijsaanbieders.

Lees meer over Aanpak personeelstekort