vrijdag 23 december 2022
Bokes Van Botaniek

Bokes van Botaniek

De Warmste Week zorgt niet alleen voor veel solidariteit. Ook de zin bij leerlingen om iets te ondernemen en te bedenken vaart er wel bij. Zo vulden leerlingen van GO! Busleyden Atheneum campus Botaniek brooddozen met gezonds en lekkers voor kinderen in de basisschool, terwijl die van campus Caputsteen stickers ontwierpen en verkochten ten voordele van de actie. De Bokes van Botaniek: een mooie mix van geëngageerde catering en marketing.


Een 75-tal leerlingen van GO! basisscholen De Puzzel en Villa Zonnebloem kregen een brooddoos met een door leerlingen van GO! Busleyden Atheneum campus Botaniek zelfgemaakte lunch erin. “Voor onze kinderen was dit een heel fijn moment” zegt Saskia Van Aerschot, directeur van GO! basisschool De Puzzel. “Gezonde voeding is belangrijk. Fruit of groentjes geven wij als school één keer per week gratis aan de kinderen. Het is heel fijn om te zien dat ook de tieners van BA Botaniek hier waarde aan hechten en dit willen overbrengen aan onze kinderen.”

“Het idee ontstond vanuit een groep leerkrachten die een actie wilde organiseren voor de Warmste Week”, vertelt Katleen Speelman, leraar PAV in de derde graad verzorging van BA Botaniek. “Al snel kwam het besluit dat we iets wilden doen aan de lege brooddozen op vele scholen. Samen met onze leerlingen gingen wij op zoek naar sponsors. In de les huishoudkunde werd een gezonde maaltijd bereid voor de leerlingen en de brooddozen gevuld. Onze leerlingen deelden deze uit in de lagere school en organiseerden ook activiteiten om de dag met de jonge kinderen leuk af te sluiten.”

Recente cijfers tonen aan dat 1 kind op 4 naar school komt met een lege brooddoos. Te weinig of ongezonde voeding kan leiden tot concentratie- en slaapproblemen. Daarnaast heerst er ook een groot taboe en schaamte rond de voedselongelijkheid in de scholen.

De leerlingen van GO! BA Caputsteen ontwierpen de leuke naamsticker ‘Bokes van Botaniek’ en verkochten de stickers ten voordele van het project. “Alle winst gaat naar de Warmste Week en naar een solidariteitskas om kansarmoede binnen de eigen GO! scholen aan te pakken.”

Wie deze actie wil steunen kan geld storten op BA Botaniek rekeningnr: BE 64 0682 2139 5352 t.v.v. Bokes van Botaniek.

.

GO! nieuwsbrief