maandag 21 juni 2021
Gehaakte Dekentjes2

Creatief met haakpen, breinaald en wol voor baby's in Gambia

'Lief zijn, een kleine daad, een groot effect', met die woorden én met haakpennen, breinaalden en wol gingen leerlingen van het tweede leerjaar 'Mens en Welzijn' aan het Busleyden Atheneum campus Stassart aan het werk. Ze haakten en breiden maar liefst 156 dekentjes voor "Rescue Baby Gambia". Dinsdag 22 juni om 13 u komt de vertegenwoordigster van Rescue Baby Gambia, mevrouw Regina Bouwman, naar de school. Ook in Gambia slapen baby's zachter onder een dekentje.


In enkele maanden tijd hebben leerlingen van het tweede leerjaar “Mens en Welzijn” en sympathisanten van het GO! Busleyden Atheneum campus Stassart 156 kleurrijke dekentjes bij elkaar gehaakt. Ook verzamelden ze 202 gehaakte babymutsjes, 3 gehaakte setjes kleding, sokken, sjaals en wantjes voor het goede doel, Rescue Baby Gambia. Op dinsdag 22 juni om 13.00 uur komt de vertegenwoordigster van Rescue Baby Gambia, mevrouw Regina Bouwman, naar de school om de leerlingen te bedanken en toelichting over het project te geven. “Zij zal dan ook de mooie creaties overhandigd krijgen”, zegt Tanja Janssens, directeur van BA-campus Stassart.

In het kader van hun lessen “Mens en Welzijn”, meer specifiek voor het project ‘Lief zijn: een kleine daad, groot effect’, gingen de leerlingen van het tweede leerjaar Mens en Welzijn op zoek naar een goed doel dat ze konden steunen.

Via hun leerkracht mevrouw Van Loo, leerden ze het project Rescue Baby Gambia kennen. Deze Nederlandse organisatie zet zich in voor een veilige en hygiënische begeleiding rondom zwangerschap en bevalling in Gambia. Toen de leerlingen contact hadden opgenomen met de organisatie bleek dat vooral de vraag naar dekentjes voor de pasgeboren baby's erg hoog was. Ieder pasgeboren kindje krijgt van de organisatie een dekentje en een mutsje.

Enthousiast zetten de leerlingen zich in de lessen Mens en Welzijn, maar ook thuis, aan het haken en breien. Voor de meeste leerlingen was het de eerste keer dat ze een haakpen of breinaald vasthadden, een hele klus. Ook het lerarenteam zette zich aan het haken en breien. Vrienden en familie werden gemobiliseerd en verschillende breigroepen sprongen mee op de kar.

“Heidi van ons onderhoudsteam haakte maar liefst 30 dekentjes bij elkaar!”, zegt Tanja Janssens.

In enkele maanden werden er 156 kleurrijke dekentjes van minstens 80 cm op 80 cm bij elkaar gehaakt. Ook verzamelden iedereen samen 202 gehaakte babymutsjes, 3 gehaakte setjes kleding alsook sokken, sjaal en wantjes voor Rescue Baby Gambia.

.

GO! nieuwsbrief