maandag 14 februari 2022
Winnaarsjuniorjournalistenwedstrijddavidsfonds Rh2

De wereld na 2030 twee journalisten rijker?

Het centrale thema van de Junior-Journalistwedstrijd van de Dendermondse afdeling van het Davidsfonds was dit jaar 'De wereld na 2030'. Een onderwerp dat blijkbaar erg naar de zin was van Fatima en Ferre uit GO! basisschool atheneum Dendermonde. Van de 250 inzendingen uit verschillende scholen uit de regio werd hun bijdrage verkozen tot de beste. 

Toen de twee zesdejaars van GO! basisschool atheneum Dendermonde aan hun opdracht begonnen wisten ze natuurlijk nog niet dat ze de hoofdprijs zouden pakken. Maar ze moeten blijkbaar wel al over een paar goeie ideeën en een vlotte pen beschikt hebben.

Het centrale thema van de jongjournalistenwedstrijd van het Davidsfonds dit jaar luidde 'De Wereld na 2030'. Meer dan 250 leerlingen uit verschillende scholen gingen de uitdaging aan. Ook de zesdejaars van GO! basisschool atheneum Dendermonde. De kinderen kregen de opdracht een verhaal of een interview te schrijven gekoppeld aan dit thema. 

Kathy Van Langenhoven, directeur van de school: "We vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich kunnen uitleven in dit soort aantrekkelijke uitdagingen met een wedstrijdgehalte. Natuurlijk gaat het er in de eerste plaats om dat ze een leerrijke en toffe opdracht uitvoeren. Winnen is niet het hoofddoel, goed bezig zijn wel. Maar uiteraard waren we bijzonder enthousiast toen we vernamen dat twee van onze leerlingen - Fatima Anttar en Ferre De Rudder - uitgeroepen zijn tot de prijswinnaars van de leerlingen 3e graad basisonderwijs. Het geeft aan dat we goed werk verrichten met ons onderwijs."

De vreugde en voldoening zijn er al. De proclamatie en de viering moeten nog plaatsvinden. Dat is voor zondag 20 februari om 10.30 uur via een feestelijke Zoomsessie.

Benieuwd of dit de prille start is van twee nieuwe journalistencarrières.

.

GO! nieuwsbrief