woensdag 11 januari 2023
Erasmusavontuur Belgrado1b

De wijde wereld in!

Leren door de wereld in te trekken. Dankzij Europese Erasmusmiddelen. In GO! scholengroep Dynamiek maken ze er werk van. Een groep leerlingen van GO! basisschool De Driesprong in Maldegem en enkele leerkrachten uit GO! athenea in Zelzate trokken respectievelijk naar Servië en Duitsland om er nieuwe inzichten op te doen en ... ervaringen voor het leven. 

Als Sneeuwwitje en de zeven dwergen naar Servië

Acht leerlingen van GO! basisschool De Driesprong in Maldegem trokken naar Belgrado, Servië, voor een ongelofelijk Erasmusavontuur. Samen met Spaanse en Servische leerlingen en leerkrachten kregen ze de opdracht om een bestaand sprookje in een hedendaags jasje te steken: Sneeuwwitje en de zeven dwergen.

"Onze leerlingen hadden op school een volledige nieuwe versie geschreven en dit dan ook in een prachtig toneelstuk gegoten. Het was indrukwekkend om te zien," zegt juf Cindy van het vijfde leerjaar.

Voor Sterre en Juliet was het alvast een ervaring die ze nooit meer zullen vergeten. "Dit is zeker een van de leukste dingen die we ooit al op school hebben gedaan. We maakten onze eigen attributen en zorgden ervoor dat Sneeuwwitje werd vergiftigd door Spaanse tapas in plaats van door een appel. Het was veel repeteren maar daardoor was de voorstelling uiteindelijk ook heel geslaagd."

"Het is mooi om te zien wat deze trip met de leerlingen doet," vult juf Eline van het zesde leerjaar aan. "Het contact met die andere omgeving is erg verrijkend!"

"Later dit schooljaar trekken nog andere leerlingen erop uit. In totaal zullen maar liefst 33 leerlingen van een buitenlandse ervaring kunnen genieten," sluit juf Evy de Erasmuscoördinator van GO! basisschool De Driesprong af. Echt iets om in 2023 naar uit te kijken.

Erasmusavontuur Belgrado2b

Internationale jobshadowing in Schwarzenbek

Net voor de vakantie ruilden leerkrachten Nina Heesakkers en Ryan Lippens dan weer hun klaslokaal in Zelzate in voor een week jobshadowing in Schwarzenbek, Duitsland. Samen met de Erasmuscoördinator van de scholengroep, Filip Bisschop, brachten ze een bezoek aan verschillende scholen in deze verbroederingsgemeente van Zelzate.

"Op Erasmus gaan, blijft voor mij keer op keer een fantastisch inspirerend avontuur," geeft Nina Heesaskkers, leerkracht op GO! atheneum Erasmus aan. "De afgelopen schooljaren mocht ik al verschillende keren inzichten gaan opdoen in het buitenland, maar nog steeds leer ik nieuwe dingen bij. Tijdens deze jobshadowing hadden we vooral aandacht voor hun taalonderwijs. Hoe ze dat daar aanpakken, welke methodes zij gebruiken… Anders dan bij ons. Dus interessant. Toch mogen we gerust zeggen dat wij zelf in feite best wel goed bezig zijn in Zelzate. Als ik de vergelijking maak, staan onze leerlingen sterk in hun schoenen als het op taal aankomt."

"Tijdens de schoolbezoeken legden we ook interessante nieuwe contacten. Ons Erasmusverhaal in Schwarzenbek krijgt ongetwijfeld nog een mooi vervolg," sluit Filip Bisschop af.  

GO! basisschool De Driesprong, GO! atheneum Erasmus en GO! atheneum en leefschool De Tandem maken alle deel uit van GO! scholengroep Dynamiek in het Meetjesland: dynamisch, nieuwsgierig en ambitieus. 

Jobshadowing Schwarzenbek 1B

.

GO! nieuwsbrief