dinsdag 30 november 2021
Eetavond2021

Diner in 't athenee

“Wij zijn de zesdes. Een enthousiaste bende laatstejaars! Op 19 november organiseren wij onze eetavond “Italian night”. Een avond met lekker eten, een avond waar gezellig samen zijn voorop staat. Blij dat het weer kan!” Zo klonk het twee weken geleden vanuit GO! atheneum Dendermonde. De situatie is intussen weer wat veranderd, maar dat doet niets af aan dit lekker(e) verbindende initiatief van deze culinaire laatstejaars.

Leerkrachten en leerlingen samen aan het fornuis

Elk jaar zorgen de zesdejaars van het GO! atheneum in Dendermonde traditioneel voor een eetavond die ze zelf helemaal in elkaar zetten. Leerkrachten steken ook de armen uit de mouwen, maar het zijn de leerlingen die de organisatie naar zich toe trekken. Dit jaar staan Italiaanse gerechten op het menu. Karen Goubert, meter van de zesdes, vertelt: “Geen catering, we gaan al het eten zelf bereiden. Samenwerken in de keuken creëert een band tussen leerkrachten en leerlingen. Het is een win-win: de genodigden krijgen lekker en kwaliteitsvol eten, de zesdes zullen trots zijn omdat ze zélf eten voor meer dan 600 man gemaakt hebben.”

Organiseren: jong geleerd is oud gedaan

Jarno Willems, peter van deze lichting zesdejaars, pikt in: “Bij de organisatie van de eetavond leren onze leerlingen professioneel samenwerken, verantwoordelijkheid dragen en geschillen opzij zetten. Ze beseffen dat ze moeten werken om iets te bereiken en daar zullen ze in de toekomst zeker de vruchten van plukken. Onder begeleiding van de meter en de peter groeien ze naar zelfstandigheid.”

De decoratieploeg is weken in de weer geweest om de eetzaal zo gezellig mogelijk te maken. De leerlingen stelden zelf een taakverdeling op voor de bediening en de schoonmaak. Ze werkten in verschillende shiften en wisten de hele avond wat te doen. "Iedereen doet graag mee om de genodigden een aangename avond te bezorgen en geld in ’t laadje te brengen voor de 100 dagenshow. Dit eerste grote initiatief van de zesdejaars smeedt een hechte band die de solidariteit onder de leerlingen vergroot. Samen groeien ze naar hun 100 dagenshow toe, de kers op de taart van hun laatste jaar aan het GO! atheneum Dendermonde."

Arrivederci

Traditioneel komen ook veel oud-leerlingen naar dit evenement. Het is het uitgelezen moment om impressies uit te wisselen over de eerste ervaringen aan de universiteit of hogeschool of, voor diegenen die al helemaal afgestudeerd zijn, over de eerste werkervaringen. Er is natuurlijk ook tijd voor nostalgie: herinneringen aan hun eigen eetavond, de jaren op het atheneum die nu voorgoed voorbij zijn, de lessen, de vriendschappen, de leerkrachten… Gelukkig blijft hun oude school met tal van activiteiten altijd een warme plek waar ze meer dan welkom zijn.

.

GO! nieuwsbrief