donderdag 24 juni 2021
Sportdag 2021 E

Een bijzonder einde van een bijzonder schooljaar

Met het einde van de examens in zicht en enkele versoepelingen in het coronabeleid in het verschiet oogt de toekomst weer hoopvol. De leerlingen van GO! atheneum Dendermonde kijken er dan ook erg naar uit om eindelijk weer eens met de klas op uitstap te gaan. Voor de zesdejaars heeft de school zelfs iets extra's in petto.


Sport, spel, Spaß

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het GO! atheneum Dendermonde een sportdag daags na het laatste examen, dit jaar op woensdag 23 juni. De nood aan beweging en ontspanning is groot na de vele uren studeren de voorbije weken. Aangezien de sportdag dit jaar niet op schoolniveau mag georganiseerd worden, maakt elke klas een alternatieve uitstap met de klastitularissen. Sport en spel zijn alom aanwezig (padel, sup, varen met vlotten, fietsen, kubben, zoektocht, paintball,…) en voor een klas zesdejaars zelfs een uitstap naar Walibi. Wat doet het deugd weer eens een niet-online activiteit te kunnen organiseren.

Galareceptie en -diner

De zesdejaars kunnen zich dit schooljaar weer opdirken in hun meest stijlvolle outfit om vrijdagavond 25 juni te genieten van een receptie en een avondmaal in het Kasteel van Lebbeke. Dansen mag nog niet wegens corona, maar de stijfvolle receptie en het diner zijn toch een unieke kans voor de leerlingen om nog eens allemaal samen feest te vieren voor ze de week erna elk hun eigen weg gaan in verdere studies en in het leven.

Plechtige proclamatie

Ook dit schooljaar organiseert het atheneum in Dendermonde de plechtige proclamatie in openlucht. In de mooie tuin van het Internaat kan de plechtigheid helemaal conform de coronaregels doorgaan, dit jaar zelfs met een beperkt aantal genodigden. Voorziene datum is woensdagnamiddag 30 juni. Als het weer roet in het eten dreigt te gooien, wordt het maandagavond 28 juni. Het belooft een emotioneel afscheid te worden met mooie speeches en muzikale intermezzo’s waarin de getalenteerde leerlingen nog een laatste keertje op hun atheneum hun kunsten kunnen laten zien. Daarna verlaten ze het warme nest van het atheneum in Denedermonde om hun vleugels uit te slaan.

.

GO! nieuwsbrief