dinsdag 01 maart 2022
Unia2022b

Een kortfilm met lange impact

Maak een campagnefilm van max. 1 minuut waarin je stelling neemt tegen homohaat en vóór gelijke kansen. Met deze opdracht nodigde Unia, de onafhankelijke openbare instelling ter bestrijding van discriminatie en ter bevordering van gelijke kansen, scholen uit om zich te engageren voor dit doel. Vierdejaars uit GO! atheneum Dendermonde namen de handschoen op en filmden zich in de prijzen.

1 minuut

De leerlingen van 4 wiskunde-wetenschappen en sport-wetenschappen aan het GO! atheneum Dendermonde maakten met veel plezier hun campagnefilmpje voor de GeefMe1Minuut-wedstrijd van Unia. Het thema dit jaar was “seksuele geaardheid”. De klas integreerde knap de 3 subthema's (aangepast taalgebruik over de LGBTQIA+gemeenschap, pesten en de verwachting/druk om uit de kast te komen) in hun campagnefilmpje tegen homohaat en vóór gelijke kansen.

Deelnemen en winnen

Met hun campagnefilmpje “in/uit de kast” behaalde het GO! atheneum Dendermonde een plaats bij de 6 winnaars onder de 66 deelnemers. De leerlingen waren blij en trots, zeker toen Unia voor hen een klasfeestje op school organiseerde én een cheque van 1500 euro uitreikte.

Winnen is schitterend, maar deelnemen zeker even waardevol. Het werken rond diversiteit, het creatieve proces om het filmpje in elkaar te boksen, de les Nederlands eens op een andere manier beleven… Een mooi voorbeeld van de vele projecten waar GO! atheneum Dendermonde graag de schouders onder zet!

Genoeg gelezen, één minuut tijd nu voor In/uit de kast!

.

GO! nieuwsbrief