woensdag 12 januari 2022
Een Sterke Website Dat Verdient Toch Elke School Rh3

Een sterke website, dat verdient toch elke school!

Sinds kort kunnen scholen overstappen naar het vernieuwde websiteaanbod van het GO!. Tientallen scholen maken hier inmiddels gebruik van. Onze GO! huisstijl- en communicatiebegeleider Sandra van Maurik legt uit waarom een goede website essentieel is voor de uitstraling van je school en dat dat helemaal niet zo ingewikkeld en duur hoeft te zijn. Dankzij ons nieuwe aantrekkelijke en comfortabele aanbod.

 

Waarom werd het websiteaanbod aangepast?

“Voor een school is het cruciaal om vertrouwen in te boezemen bij ouders en leerlingen. Aangezien de website voor nieuwe leerlingen en ouders dikwijls het eerste contactmoment met de school vormt, is het dan ook van groot belang dat deze professioneel oogt. Omdat de lat op het vlak van privacy, toegankelijkheid en design wat betreft websites tegenwoordig zoveel hoger ligt dan vroeger, besloten we dat het tijd was om ons websiteaanbod een echte boost te geven. Als je met een grote groep de markt opgaat kan je dan ook goedkopere prijzen bekomen dan wanneer jij alleen als school die markt opgaat. Zeker als je eisen stelt zoals wij dat deden. We vonden het dus belangrijk om te komen met een heel sterk marktconform pakket waarvan de scholen kunnen gebruikmaken.“

Hoe hebben jullie dit dan aangepakt?

“We hebben uiteraard de markt bevraagd en uit het aanbod dat binnenkwam hebben we de goedkoopste weerhouden. Dit bleek opnieuw Paddle te zijn. Tegelijk vonden we het ook belangrijk om gehoor te geven aan de behoeften van de ICT-coördinatoren van de scholengroepen. Hun wensen hebben we dan ook eerst afgetoetst aan de hand van een enquête.”

quote icoon

Een website is het eerste visitekaartje van een school. Daarom willen we de scholen kwaliteit garanderen zodat de bezoekers terechtkomen op een veilig, stabiel platform waar privacy gegarandeerd is.

— Sandra van Maurik, GO! huistijlbegeleider

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

“Het nieuwe aanbod bevat heel wat voordelen. Allereerst is er het feit dat je veel meer designkeuze hebt. Waar scholen in het vorige aanbod slechts met één template konden werken, bestaan er nu verschillende combinaties waaruit ze kunnen kiezen. Daarbinnen kan je de website dan nog meer personaliseren door de ruime variatie in kleuren, afbeeldingen en pictogrammen. Het resultaat is dat je elke individuele website als uniek kan beschouwen, maar dat je er toch een rode draad in ziet, namelijk de huisstijl van het GO!. Zo heeft elke website een unieke aantrekkelijke, professionele uitstraling die toch ook de algemene basiskwaliteit van ons hele net weerspiegelt.

Een ander voordeel zijn de nieuwe beschikbare functionaliteiten en modules. Het vorige aanbod gaf je in het vaste abonnement de keuze tussen vijf extra modules. In dit nieuwe pakket zijn het er dertien waarmee er eindeloos gratis geëxperimenteerd kan worden. Verder kan je dit ook nog eens makkelijk uitbreiden door andere modules aan te kopen tegen een eenmalige kost aan een democratische prijs.

Daarnaast is er ook nog het gebruiksgemak. Drupal 9 is nog eenvoudiger te gebruiken dan het oude systeem. De modules zijn bovendien volledig afgestemd op de scholen. Zo kan je gebruikmaken van formulieren die helemaal op maat gemaakt zijn van jouw school. Ook kan je de opbouw van de website makkelijk voorbereiden met de aangereikte Word- en Exceltemplates. En vanaf nu is ook mogelijk om het beheer van de website volledig over te laten aan onze partner. Dat kost je wel iets extra's.

Tot slot zijn de websites veel beter toegankelijk. Sinds eind 2020 geldt voor websites die op een of andere manier onder de Vlaamse overheid vallen, de plicht om toegankelijk te zijn voor de burger, conform de Europese richtlijn WCAG 2.1. Dat vraagt voor sommige scholen een grote inspanning. Met deze raamovereenkomst zorgen we er eenvoudig voor dat scholen hiermee in orde zijn en zich over deze verplichting het hoofd niet hoeven te breken.

Kortom met dit aanbod is je website veilig, GDPR-proof en voldoet die aan alle toegankelijkheidseisen. Ook mensen met een beperking zullen je website dus probleemloos kunnen bezoeken.”

Hoeveel kost het?

“Om gebruik te maken van het nieuwe aanbod is er een eenmalige opstartkost van 604 euro (incl. btw). Dit omvat installatie van de 13 modules, de plaatsing van het logo, het kleurenpalet en de header en footer. De website wordt dan opgebouwd op basis van de inhoud en de zoekstructuur die de school aanlevert via de eenvoudige templates. Verder is er dan ook nog de maandelijkse kost van 54,45 euro (incl. btw). Daarin zitten zowel de hosting en de helpdesk als de maandelijkse upgrades en beveiliging. Wil je liever dat het inhoudelijke beheer door Paddle wordt overgenomen? Dan kan dat. Daarvoor betaal je nog eens 36 euro (incl. btw) per maand.”

Meer informatie

Meer informatie over het nieuwe websiteaanbod vind je op www.go-websites.be en op GO! pro.

Nog vragen? Neem contact op met Sandra van Maurik via gohuisstijl@gmail.com of met de GO! communicatiedienst via communicatie@g-o.be. We helpen je graag verder.

Aanverwante info

Bekijk ook onze pagina over onze huisstijl en ons productenboekje via GO! pro.

INFOGRAPHIC VOORDELEN

.

GO! nieuwsbrief