dinsdag 29 juni 2021
T Shirt Zain

Een T-shirt voor de klasgenoten, de start van een carrière

Zain wil later modeontwerper worden. Als opwarming ontwierp hij voor zijn klasgenootjes een T-shirt. Vorige week vrijdag kregen al zijn medeleerlingen van het laatste jaar een exemplaar cadeau. Een aandenken met een persoonlijke toets.


Zain zit in het zesde leerjaar van GO! basisschool Lyceum en droomt van maar een ding: modeontwerper worden. “Zain is nog jong maar heeft toch al een uitgesproken levensdoel voor ogen. Knap. Om zijn talent nog meer te stimuleren vroegen we hem of hij het afstudeershirt voor alle zesdejaars wilde ontwerpen. Het resultaat mag er zijn! De laatstejaars wisten van niets, en waren dus aardig verrast toen ze het T-shirt te zien kregen ontworpen door hun klasgenoot”, zegt Wendy Heremans, directeur van GO! basisschool Lyceum in Mechelen.

GO! basisschool Lyceum geeft kinderen alle ruimte om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. “We gaan altijd op zoek naar de typische extraatjes van ieder kind en proberen dit dan alle ontwikkelingskansen te geven. Wie graag schrijft mag zich profileren als songwriter van ons jaarlijkse schoollied. Kinderen met uitgesproken sociale vaardigheden worden ingezet voor de ontvangst van bezoekers tijdens infomomenten of het geven van rondleidingen. Computerwizards helpen leerkrachten bij het bedienen van onze smartboards. Op tijd en stond geven we onze kinderen dus een opdracht die past bij hun passies. Zo erkennen we hun unieke vaardigheden én benutten we ze ten voordele van iedereen. Zo ook nu met het T-shirt-ontwerp van Zain. Daar houden we allemaal een mooi en origineel kledingstuk aan over! En Zain ziet op zijn twaalfde jaar al zijn eerste originele design in productie gaan. Hopelijk het begin van nog vele creaties. We gunnen het Zain van harte!”

.

GO! nieuwsbrief