vrijdag 17 juni 2022
Fauve Laforce En Haar Leraar Duits Klaas De Gruyter Rh

Fauve naar Deutscholympiade in Hamburg

In een samenleving waar meer en meer aandacht gaat naar technologie en wetenschap lijkt waardering voor andere vakken en talenten soms wat op de achtergrond te verdwijnen. Maar een gezonde maatschappij heeft baat bij excellentie in de breedte en op alle vlakken. En gelukkig wordt daar in onze scholen nog steeds aan gewerkt. Zoals Fauve, Angham en Klaas in GO! Athena Campus Centrum Oostende samen aantonen.

Vorige week gaven we twee jongens uit GO! atheneum Tervuren een plekje in de GO! nieuwsbrief omdat ze letterlijk broederlijk zo knap gescoord hebben op de recentste natuurkundeolympiades. Dat bericht ontsnapte niet aan het oog van Sam Bouttens, adjunct-directeur van GO! Athena Campus Centrum Oostende. Uitstekende prestaties vond ook hij, en meteen moest hij denken aan een gelijkaardige krachttoer van een van de leerlingen uit zijn eigen school in de Leon Spilliaertstraat in de badstad.  

Fauve Laforce, vijfdejaarsleerling in de richting Economie-Moderne Talen, nam dit jaar deel aan de nationale voorrondes van de internationale Deutscholympiade en deed dat dus overduidelijk met verve. Fauve haalde zo maar eventjes het beste resultaat voor heel Vlaanderen en mag straks samen met een collega-leerling, uit de Franstalige Gemeenschap, met wellicht een even grote knobbel voor Duits als zij, van 25 juli tot 5 augustus naar de grote finale van de wedstrijd in Hamburg. Daar komen de twee Belgische kandidaten terecht in een groep van 140 finalisten afkomstig uit alle continenten behalve Antarctica, waar het vermoedelijk toch net iets zu kalt ist om jezelf enigszins verstaanbaar in het Duits uit te drukken.

Fauve kijkt er ontzettend naar uit. Het is natuurlijk spannend. Een stad als Hamburg heeft veel te bieden en ze krijgt er de kans een pak nieuwe vrienden te maken die ook van de Duitse taal houden. Want dat is natuurlijk haar innerlijke motor, de liefde voor die taal, die ze ontzettend mooi vindt. Ongetwijfeld deskundig aangezwengeld door haar leerkracht Duits, Klaas De Gruyter, der vielleicht doch ein bisschen stolz sein sollte. Fauve zal in Hamburg in elk geval een echt Duits taalbad kunnen nemen.

En er zit nog talent met een boon voor Duits op de schoolbanken in GO! Athena Campus Centrum Oostende. Ook Angham Yassin uit het zesde jaar in dezelfde studierichting kaapte een eerste prijs weg: op de jaarlijkse schrijfwedstrijd van het Goethe-instituut. Toch ook geen klein bier.

Allebei verdienen ze eveneens een schijnwerper voor hun sterke taalwerk. Want het klopt inderdaad wat adjunct-directeur Sam Bouttens nog aan zijn schrijven toevoegt: het hoeven niet altijd exacte wetenschappen te zijn die de aandacht naar zich toe trekken. Stimmt.

Großartig!

__________

Op de foto zie je Fauve Laforce met haar leraar Duits Klaas De Gruyter

 

.

GO! nieuwsbrief