dinsdag 03 mei 2022
Startfestival Rh3b

Feestelijk van start

Nieuwe onderwijsmensen vinden is één ding, maar ze vasthouden is al even belangrijk. GO! scholengroep Antwerpen organiseert daarom festival ‘Startland’. Voor meer dan 150 beginnende leerkrachten. “We moeten investeren in onze starters als we hen aan boord willen houden." En mensen die je waardeert trakteer je toch graag op een feest.

Meer dan 150 startende leraren en medewerkers van de 53 scholen en centra van GO! scholengroep Antwerpen trekken op woensdagnamiddag (4 mei) naar de GO! campus in Hoboken voor 'GO! Startland’, een festival helemaal op maat van de nieuwe collega’s binnen de scholengroep. Met dit evenement wil GO! scholengroep Antwerpen hen warm verwelkomen binnen een stimulerende werkomgeving en de nieuwelingen de kans geven om informeel te leren, maar ook alles eens even ‘los te laten’.

Leraar zijn is een veelzijdige job

Het bestuur van GO! scholengroep Antwerpen meent dat samen leren, vertrouwen geven en waardering uiten de kans op succes verhoogt en wil hun medewerkers ‘soigneren’. Want leraar zijn is een bijzonder veelzijdige job. En zeker voor beginnende leraren is de uitdaging enorm. Veel starters geven er binnen de eerste vijf jaar de brui aan, wat het lerarentekort nog doet groeien.

quote icoon

Tijdens de coronaperiode waren er helaas weinig mogelijkheden om onze nieuwe collega’s écht te leren kennen. We hopen dat GO! Startland hen zuurstof zal geven om met goesting te blijven werken in onze scholengroep.

— Danielle Van Ast, algemeen directeur van GO! scholengroep Antwerpen

Daniëlle Van Ast Rh

Zuurstof om met goesting te blijven werken

Danielle Van Ast, algemeen directeur van GO! scholengroep Antwerpen: "Elk schooljaar starten er zo’n 250 nieuwe medewerkers in onze GO! scholen. We zetten in op sterke aanvangsbegeleiding en professionaliseringskansen voor jonge leraren en zijinstromers. Maar om deze nieuwe mensen aan boord te houden, moeten we nog meer in hen investeren. Tijdens de coronaperiode waren er helaas weinig mogelijkheden om onze nieuwe collega’s écht te leren kennen. We hopen dat GO! Startland hen zuurstof zal geven om met goesting te blijven werken in onze scholengroep." 

Informeel leren met DJ en live muziek

Wie deelneemt aan GO! Startland krijgt de kans om informeel te leren en te netwerken in de sfeer van een muziekfestival. Op het programma staan o.a. een comedyshow van Johan Petit, leren improviseren met de Belgische Improvisatie Liga, een speeddate met Antwerps schepen van onderwijs Jinnih Beels, een meet & greet met ervaringsdeskundigen uit het GO!, korte yoga-sessies, een inspiratiebeurs met o.a. Teach for Belgium, Klascement, Onderwijstalent Antwerpen, verschillende hogescholen en uiteraard een DJ en live optreden van de popband van dé! Kunsthumaniora van het GO!.

“We hebben de voorbije jaren en maanden zoveel beroep moeten doen op de flexibiliteit van onze medewerkers. Die frisse pint op GO! Startland is hen dus zeer gegund. Nog een grappig detail: het zijn onze directeurs die zullen tappen. En ook zij kijken ernaar uit om even ‘los te laten’ zodat ze de laatste rechte lijn van dit schooljaar vol energie kunnen inzetten,” aldus Danielle Van Ast.

Het festival loopt van 13 tot 16 uur op woensdag 4 mei. Het GO! startland slaat zijn festivaltent op in GO! freinetschool De Pluim, Pauwenlaan 55, 2660 Antwerpen.

Startlandfestival Rh

.

GO! nieuwsbrief