dinsdag 31 augustus 2021
Eersteschooldagk'do Rh

Geen nieuw schoolgebouw maar toch een feestelijke eerste schooldag

GO! basisschool K’DO had in juli haar intrek moeten nemen in een gloednieuw gebouw op Nieuw Zuid, maar op 18 juni stortte een gedeelte van de school in aanbouw in. Ondanks de start op de oude locatie in de Schildersstraat maken ze er op de eerste schooldag toch een feest van voor de kinderen. Jinnih Beels, Antwerps schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd, brengt hen alvast een bezoekje.

Het vorige schooljaar eindigde in mineur voor de kinderen en het team van GO! basisschool K’DO. Door de instorting van het nieuwe gebouw moest er in allerijl gezocht worden naar een tijdelijke locatie voor de 220 kinderen van de basisschool, in afwachting van een definitieve oplossing. Met dank aan AP Hogeschool, de stad en de bereidwilligheid van de buren, kan K’DO opstarten in de Schildersstraat en wordt de Plaatsnijdersstraat op schooldagen een speelstraat. Daarnaast kan de school opnieuw beschikken over een stuk van de museumtuin zodat de kinderen tijdens de speeltijden buiten kunnen spelen. 

“Tijdens de zomervakantie hebben we voortgewerkt aan een oplossing op langere termijn. Onze scholengroep heeft een paar weken geleden een concrete locatie op tafel gelegd voor een modulair pand op Nieuw Zuid. Tot onze grote spijt werd dit voorstel vrijdagavond (27/8) niet weerhouden. Er zijn op dit moment nog een vijftal andere locaties die tot de mogelijkheden behoren. We gaan nu in overleg met de ouders van de school en onderzoeken welke van deze locaties haalbaar is voor iedereen. Gepaste huisvesting vinden om de periode naar een definitieve nieuwbouw op Nieuw Zuid te overbruggen, is nog steeds onze prioriteit. Het is pas als alle partijen blijven streven naar een goede oplossing dat we kunnen bieden waar de kinderen recht op hebben,” vertelt Danielle Van Ast, algemeen directeur van GO! scholengroep Antwerpen. 

Op de eerste schooldag brengt Jinnih Beels, Antwerps schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd, een bezoekje aan de school om de kinderen, het team en de ouders een hart onder de riem te steken. Ook de schepen streeft samen met haar kabinet een goede oplossing voor de school na. 

Voor de 220 kinderen van GO! basisschool K’DO zal de eerste schooldag in ieder geval vol goede luim verlopen, want zij worden straks door hun leerkrachten geen sikkepit minder enthousiast en hartelijk verwelkomd als andere jaren. Het jaarthema wordt ‘een nieuw avontuur’.

.

GO! nieuwsbrief