woensdag 17 november 2021
Marathon2021leerkrachten

Gezond voor het goede doel

Ongezonde voeding en een tekort aan beweging blijven voorlopig een probleem voor heel wat jongeren. Om daar iets aan te doen, organiseren de leerkrachten van het GO! atheneum Dendermonde de projectweek #Fit for Life op school.

Kunnen zijn wie je bent

Gerd De Wit, directeur van het GO! atheneum Dendermonde vertelt: “Kunnen zijn wie je bent”, het thema van De Warmste Week dit jaar, sluit naadloos aan bij onze schoolwerking. Ik ben blij dat we als warme school ons steentje kunnen bijdragen.”

Tijdens het #Fit for Life project op school zijn er allerlei workshops en activiteiten. Bewegen, gezond eten, mentaal welzijn: dit komt doorheen de hele week extra aan bod. Voor een kleine bijdrage zijn er minilesjes tijdens de middag en na de schooluren, bv. yoga, mindfulness, seksueel gezond, badminton, jeugdbewegingsspelletjes…

Tijdens de pauzes verkopen enkele klassen zelfgemaakte fruitsla en soep. De leerkrachten zorgen elke ochtend voor een swingende workout op de speelplaats. Een ideale motor om de school te doen leven, er voor elkaar te zijn en samen te bouwen aan een gezonde toekomst voor elke leerling.

Eerst lopen, dan dansen met DJ Dosschy

Zoals elke vrijdag voor de herfstvakantie lopen de leerlingen van het GO! atheneum Dendermonde hun schoolmarathon: 6 km voor de meisjes, 8 km voor de jongens. Hiervoor trainden ze hard tijdens de lessen lichamelijke opvoeding de afgelopen weken én lieten ze zich sponsoren door vrienden en familie voor De Warmste Week. Na de marathon volgt de apotheose van de #Fit for Life week: het ingezamelde bedrag wordt bekendgemaakt (al meer dan 3000 euro!) en DJ Dosschy komt plaatjes draaien (aangevraagd door de leerlingen, met per plaatje een bijdrage voor De Warmste Week). Met een knalfuif op de speelplaats het weekend in!

.

GO! nieuwsbrief