GO! ambassadeur Roby

Ontdek hieronder het verhaal van Roby en waarom hij voor het GO! kiest!
Net als Roby klaar voor een carrièreswitch en een job als leerkracht waarin je je passies kan delen? Bij het GO! ben je aan het juiste adres. ​

Het verhaal van Roby

Maak kennis met Roby Houssa: 45 jaar, met 25 jaar ervaring op de teller als succesvol uitbater van een prestigieuze traiteurzaak. Roby had in Brussel ambassadeurs en zelfs het koningshuis als klanten. Wat bracht hem naar het onderwijs?

“Sinds 1 september 2021 sta ik in de GO! hotel- en sportschool campus Wemmel als leraar-kok. Ik verkocht mijn succesvolle horecazaak, met de vaste overtuiging om mijn passie voor het koken over te brengen op de volgende generaties.”

Passie is echt het sleutelwoord voor Roby: “Het gaat erom bij leerlingen positieve emoties op te wekken bij wat ze doen.” Die uitdaging waarmaken, is niet altijd evident. “Ik begon in september in het derde jaar, en stond voor een klas vol met jongeren die zich afvroegen wat ze daar eigenlijk deden. Wel… dat zijn nu mijn beste leerlingen!”

Dessert voor de koning

“Elk weekend staan die tegenwoordig te koken thuis. Elk weekend sturen ze mij berichtjes om te tonen: Kijk chef, dit heb ik zelf gemaakt!”. Roby voelt hun trots dan van het scherm van zijn smartphone spatten, een voldoening die hij voor geen geld zou willen missen.

Eén keer vonden we na een weekend nog wat ingrediënten op overschot in de koelkast. Wat gingen we daarmee doen? Roby toverde het recept voor een fantastisch dessert uit zijn hoed, en liet de leerlingen het bereiden. 

Een heerlijke combinatie van ananas, banaan en meloen, bestrooid met bloemsuiker. Het zag er prachtig uit. “Dit dessert is zo knap gemaakt”, zei Roby, “Dit zou ik zonder probleem aan de koning durven serveren.” Echt? “Jazeker! En ik kan het weten, want ik heb al voor hem gekookt.”

P1343 GO! Employer Branding Website Banner 1120X392 V23

Rechtstreeks uit de praktijk

Als 44-jarige starten in het onderwijs is ver van evident. Maar Roby weet zich steeds gesteund door zijn collega’s en de directie. “Ze tillen mij echt op, geven waardevolle tips over het omgaan met leerlingen. En zij leren ook veel van mij. De nieuwste trends over de mise-en-place, het management van de keuken en de zaal. Dat zijn allemaal waardevolle dingen die ik rechtstreeks uit de praktijk kan binnenbrengen.”

“Ook lesgeven doen we geregeld samen. Voor het proces van fermentatie werkte ik al samen met een collega natuurwetenschappen. Ik de praktijk, hij de theorie. Zo krijg je echt onderzoekend leren. Als leerlingen zien hoe de theorie in de praktijk werkt, zijn ze gefascineerd.”

“Het is die teamspirit die mij heel bewust voor het GO! heeft doen kiezen. Als collega’s en directie vormen we één team, en staan we samen achter de leerlingen. En we zijn bijzonder fier op hen!”

“Ook richten we samen een bijenhotel in. We stapelen allemaal houten palletten op elkaar - één voor elk leerjaar - en richten het in als een plek waar bijen veilig kunnen nestelen.”

Benieuwd naar de andere ambassadeurs? Ontdek hun verhalen hier!