donderdag 19 maart 2020
samensterk_rh.jpg

Hoe het GO! het coronavirus het hoofd biedt

De coronacrisis treft iedereen, dus ook het GO!. Geen situatie waar we zaten naar uit te kijken, maar we zijn duidelijk niet bij de pakken blijven zitten. Na de beslissing van de veiligheidsraad en de federale regering om de lessen op te schorten, werd er op elk niveau van ons net (in scholen, in scholengroepen en in het Huis van het GO!) enorm hard gewerkt om de noodzakelijke maatregelen toe te passen.


Leraren en directies hebben hun verantwoordelijkheid genomen om de nodige maatregelen in hun school toe te passen, om overal in de nodige opvang te voorzien en tegelijkertijd ook nog eens werk te maken van afstandsleren, online en offline, én met oog voor gelijke onderwijskansen.

De vele vragen die deze nieuwe situatie met zich meebrengt, worden centraal gebundeld, bij de overheden op tafel gelegd en verder opgevolgd. We communiceren hierover zo helder en gecoördineerd als mogelijk via onze interne kanalen.

Intussen maakte de pedagogische begeleidingsdienst van het GO! een site vol ondersteunende materialen die helpen om de lessen te digitaliseren. Je vindt er onder andere eigen filmpjes over het maken van videomateriaal, een volledige toolbox met interessante sites, uitleg over het gebruik van GO! IXZO en Smartschool, linken naar webinars en tools om dit ook zelf te doen. De site wordt regelmatig aangevuld met onder andere data voor webinars, nieuwe materialen of good practices. Naast deze site zorgt de pedagogische begeleidingsdienst ook voor ondersteuning via de virtuele klassen van Smartschool. We wensen allen heel veel succes de komende weken.

Het GO! volgt de situatie op de voet.