dinsdag 20 september 2022
Glaskunstenaars IKA Rh

Internationale erkenning voor cursisten IKA Mechelen

Op een internationale glaskunstwedstrijd in Tsjechië haalden zeven cursisten van het GO! Instituut voor Kunst en Ambacht in Mechelen de eindronde. Oud-leerling keramiek Ann Van Hoey ontvangt dan weer over enkele weken het ereteken van Commandeur in de Kroonorde uit handen van Koning Filip Van België. “Wij zijn uitermate fier op de prachtige werken die onze cursisten maken. De erkenning die zij hier nationaal én internationaal voor krijgen, toont aan dat we de juiste accenten weten te leggen in onze ateliers”, zegt Erik Ruts, directeur van het GO! Instituut voor Kunst en Ambacht in Mechelen. 


Elk jaar wordt in Tjechië een wedstrijd voor glaskunstenaars georganiseerd onder de naam Stanislav Libensky Award. Stanislav Libensky overleed in 2002. Hij wordt beschouwd als de meest gerenommeerde glaskunstenaar van Tjechië, een land dat bovendien bekend staat als zeer toonaangevend in de kunst van het glasblazen. 

“Honderden kunstenaars van over de hele wereld presenteerden onlangs hun werk voor de Stanislav Libensky Award 2022. Uit deze enorme groep werden slechts 41 kunstenaars geselecteerd voor de eindronde. Zeven van hen zijn cursisten van het IKA”, aldus Erik Ruts.

Daarnaast heeft het instituut een gerenommeerde oud-leerling Keramiek in haar rangen.

“De Mechelse Ann Van Hoey, oud-leerling van het keramiekatelier van het IKA, leerde haar vak in onze school. Na haar afstuderen begon zij aan een duizelingwekkende internationale carrière als keramiste”, zegt Erik Ruts. “In december van dit jaar ontvangt Ann Van Hoey het ereteken van Commandeur in de Kroonorde uit handen van Koning Filip Van België voor haar werk en haar bijdrage aan de internationale uitstraling van ons land.”

Meer informatie over het aanbod van het IKA vind je op ikamechelen.be.  

 

GO! nieuwsbrief