maandag 04 oktober 2021
3GWP21

Joepie, eindelijk weer op schoolexcursie!

Eindelijk kan de normale schoolwerking de draad weer opnemen en trekken de derdejaars van het GO! atheneum Dendermonde eropuit om zich te verdiepen in hun nieuwe studierichting.

 


Ken je klas, ken je vak

Na een brede eerste graad in de middenschool, kiezen de leerlingen een meer specifieke studierichting in het derde middelbaar. Het GO! atheneum Dendermonde organiseert in het begin van het schooljaar een GWP (geïntegreerde werkperiode) op verplaatsing om de leerlingen hun nieuwe klasgenoten én hun studierichting beter te leren kennen. De leerlingen van de richting Wetenschappen voeren allerlei proefjes uit in de buurt van De Pinte en geven bij terugkeer een heuse wetenschapsshow op school. De leerlingen Economie bezoeken het MIAT in Gent en leren er over eerlijke handel en verantwoord kopen. De latinisten gaan naar Ath om daar het Gallo-romeins museum te bezoeken. De klassen Humane Wetenschappen trekken dan weer naar Antwerpen voor een sociologisch onderzoek, een bezoek aan het MAS en nog meer culturele activiteiten.

Zesdes zorgen voor derdes

De laatstejaars aan het GO! atheneum Dendermonde zijn zich maar al te bewust van hun voorbeeldfunctie. Ze kennen het reilen en zeilen van de school en alle “tips and tricks” om zich te ontpoppen tot geëngageerde leerlingen. Zo gaan enkele zesdejaars mee op GWP met de derdejaars en begeleiden ze hen de rest van het schooljaar als ware “meters en peters”.  Zaina El Hossiny uit 6 Economie-Talen vertelt enthousiast: “Ik ben zo blij dat ik mee mag op GWP als meter voor de derdes. Ik weet nog goed hoe ik, toen ik in het derde zat, opkeek naar onze toenmalige zesdejaars. We hadden hele toffe meters en peters mee, ik heb er zelfs nu nog contact mee. Ik ga alles op alles zetten om een goede band op te bouwen met de derdejaars, zowel tijdens deze GWP als de rest van het schooljaar.”

.

GO! nieuwsbrief