woensdag 29 mei 2024
Team BS Victor Van De Walle Wint Goud Rh

Leerlingen GO! basisschool Victor Van de Walle winnen Vlaams STEM TORNOOI Junior

Matteo, Nelle en Lina hebben met hun STEM-project ‘De Razende Raket’ de finale van het Vlaamse STEM TOTNOOI Junior gewonnen. De jury bekroonde hun project met een gouden medaille en een SPIKE Essential robotset. “Matteo, Nelle en Nina ontvingen de gouden medaille uit handen van mnister Petra De Sutter. Ze zijn superfier en wij ook!”, zegt Dirk Van Steyvoort, directeur van GO! basisschool Victor Van de Walle.

De drie leerlingen zitten in het zesde leerjaar. “Dat ze de finale haalden was al geweldig, maar dat we het STEM-tornooi met onze raket LiMaNel ook zouden winnen, is helemaal super!”, zegt Brenda Scheers, begeleidster van de leerlingen op het STEM-tornooi in Desteldonk.

In het verlengde van de Vlaamse STEM Olympiade is er het STEM Tornooi Junior. De organisatie van het tornooi biedt scholen twee projecten aan inclusief voorbereiding die geschikt zijn voor de derde graad basisonderwijs. Leerlingen werken hier vervolgens aan per team van 4 leerlingen. De best uitgewerkte projecten, per school, mogen dan deelnemen aan de finale van het STEM Tornooi Junior. Die finale vond plaats op vrijdag 24 mei in het opleidingscentrum van Equans in Desteldonk (Gent). Minister Petra De Sutter reikte de prijzen uit tijdens een plechtige prijsuitreiking.

STEM/Techniek-onderwijs staat o.a. voor onderzoekend leren, samenwerken, probleemoplossend handelen, innovatie, ontwikkelen van technologie, maatschappelijke relevantie, communiceren, competenties van de 21e eeuw, ontwerpen en realiseren.

De Winnaars Samen Met Minister De Sutter Rh

Drie leerlingen uit het zesde leerjaar van GO! Basisschool Victor Van de Walle ontvangen de gouden medaille uit handen van minister Petra De Sutter.

.

GO! nieuwsbrief