woensdag 23 december 2020
Lichtpuntjes Rh3

Lichtpuntjes voor de buurtbewoners 

Leerlingen van GO! Busleyden Atheneum campus Botaniek sturen zelfgemaakte kaartjes en brieven naar bewoners van woonzorgcentrum Milsenhof in Mechelen. Een beetje van die jeugdige energie doorgeven? Doet goed!


Leerlingen van Busleyden Atheneum Campus Botaniek hebben een paar honderd zelfgemaakte kaartjes en brieven met hartverwarmende boodschappen bezorgd aan bewoners van woonzorgcentrum Milsenhof in Mechelen.

Onder de noemer ‘Lichtpuntjes’ drukten de leerlingen zelf kaartjes in de les Expressie en schreven ze persoonlijke tekstjes tijdens de levensbeschouwelijke vakken.

“We kregen van het woonzorgcentrum een lijstje van de meest eenzame bewoners”, zeggen leerkrachten Vicky Jacobs en Sandy Paquay. “Deze bewoners ontvingen een gepersonaliseerde enveloppe met meerdere kaartjes en brieven. Omdat ze de namen van de bewoners kenden, konden de leerlingen ook een heel persoonlijke tint geven aan hun boodschap. Zij begrijpen heel goed dat vooral zorgbehoevende en eenzame mensen in deze periode nood hebben aan lichtpuntjes”.

De leerlingen maakten ook kaartjes voor alle andere bewoners en voor het personeel van het Milsenhof.

Leerlingen die de lessen in afstandsonderwijs moesten volgen, stuurden een digitaal kaartje.