dinsdag 18 januari 2022
Levenslangleren Rh3

Nieuwe kansen voor levenslang leren in Lier 

Met de fonkelnieuwe ateliers voor ‘Fietshersteller’ en ‘Juwelen maken’ start Crescendo CVO een nieuw hoofdstuk levenslang leren op zijn campus Louis Zimmer in Lier. De opleiding meubelmaker pakt er tegelijk uit met de nieuwste computergestuurde frees- en boormachine. Crescendo GO! CVO en GO! atheneum Lier delen de ateliers. Ze zijn zo ingericht dat ze zowel overdag als ’s avonds gebruikt kunnen worden voor verschillende opleidingen.

 

Fietsenmaker, een vak met toekomst 

Met het uitgebreide aanbod stads-, en elektrische fietsen, mountainbikes, race- en bakfietsen is er altijd werk voor wie aan een fiets kan sleutelen. Fietsenmakers die hun vak meester zijn, hebben een mooie toekomst voor zich. Daarom richt Crescendo CVO vanaf 2022 ook in Lier die professionele opleiding in. Cursisten leren er niet alleen gewone fietsen herstellen maar ontdekken ook de technologie van minder voor de hand liggende vervoersmiddelen zoals gocarts en rolstoelen. Voor dat laatste werkt Crescendo CVO samen met Vermeiren België NV, een fabrikant van manuele en elektrische rolstoelen. Cursisten van ‘Fietshersteller’ krijgen er dus een uniek opleidingstraject. Wie wil starten als fietsenmaker in hoofd- of bijberoep wordt hier binnen de kortste keren opgeleid. 

“Het gloednieuwe atelier is uitgerust met 11 individuele werkposten. Die hebben fietstakels aan het plafond en ook didactische panelen voor de opbouw van elektrische schakelingen. Zo biedt het leslokaal de nieuwste leermiddelen voor de nieuwe opleiding ‘Fietshersteller’ van Crescendo”, vertelt Sven Van Steenwegen, campusverantwoordelijke van Crescendo CVO in Lier, trots.  

Juwelen maken, een ambacht 

Daarnaast verbouwde Crescendo CVO zijn oude secretariaat op campus Louis Zimmer tot een open atelier met twee verdiepingen en een multifunctioneel werkeiland.   

Overdag gebruiken de leerlingen van de opleiding ‘Zorg en welzijn’ van GO! atheneum Lier het atelier. Zij geven ’s avonds de fakkel door aan de cursisten van de opleiding ‘Juwelen maken’ van Crescendo CVO. “Binnenkort richt Crescendo CVO hier ook enkele modules van haar creatieve modeopleidingen in zoals ‘Initiatie handtassen’ en ‘Handschoenen en ceinturen’”, stelt opleidingscoördinator Yasmine Smedts.  

Computergestuurd frezen en boren 

CNC of computer numerical control betreft de computergestuurde regeling van werktuigmachines. Een CNC-gestuurde machine is een must-have voor elke professionele werkplaats om snel en tegelijk nauwkeurig stukken te maken. Wie meubelmaker wil worden en bij Crescendo CVO in Lier de opleiding 'Meubelmaker' volgt leert er computergestuurd precies, nauwkeurig en snel frezen en boren, naast de handmatige houtbewerking.  

“Zo wordt 2022 het jaar van nieuwe mogelijkheden in techniek en ambachten. We bouwen onze campus Lier doelbewust uit om het levenslang leren in de regio te stimuleren”, voegt Marleen Mast, directeur van Crescendo CVO toe. 

.

GO! nieuwsbrief