dinsdag 06 februari 2024
Olympiadelatijn2024a Rh

Nog lang niet aan het eind van hun Latijn

Nand Van De Velde, laatstejaars leerling Latijn-wiskunde in GO! atheneum Dendermonde heeft een stevige boon voor Latijn. En hij is er bovendien ook nog een kei in. Op de jongste Olympiade Latijn haalde zijn vertaling de top 10. Nand zet daarmee een mooie traditie verder in het atheneum van Dendermonde.

Wat is een Arpinaat?

“Nand is niet gewoon laureaat, maar Arpinaat”, vertelt Wim Heyvaert, trotse leerkracht Latijn aan het GO! atheneum Dendermonde. “Dit wil zeggen dat de jury zijn vertaling als een van de 10 beste van alle deelnemers heeft verkozen”

Als Arpinaat naar Arpino

Nand is uiteraard dolblij met de nominatie. Hij mag deelnemen aan de internationale wedstrijd ‘Certamen Ciceronianum Arpinas 2024’, dus dat betekent dat hij in mei naar Italië mag! De wedstrijd gaat namelijk door in Arpino, het geboortedorp van Cicero. Daar zal Nand  zich meten in het vertalen van een tekstfragment uit het oeuvre van Cicero met honderden jongeren uit een 20-tal Europese landen. Uiteraard is er ook tijd om de streek te verkennen: een bezoek aan Rome staat zeker op de planning.

Laureaten Latijn

Het GO! atheneum Dendermonde heeft een lange traditie in laureaten Latijn. De school behaalde vooral op klasniveau al veel prijzen en eervolle vermeldingen.

Op de foto hieronder, leerling en leerkracht, allebei duidelijk in hun nopjes.  

Olympiadelatijn2024c

.

GO! nieuwsbrief