woensdag 25 oktober 2023
Fietstas Rh

Oude dekzeilen krijgen een nieuw leven ... Ook jouw stem?

Oude dekzeilen van transportfirma Van Dievel krijgen in GO! CVO Crescendo in Mechelen een nieuw leven als basismateriaal voor trendy fietstassen. De duurzame fietstassen zijn genomineerd voor product Made in Mechelen. Met jouw stem erbij kunnen ze de fietstas hoog laten scoren in het lijstje favoriete duurzame producten gemaakt in Mechelen.


De duurzame fietstas werd door de stad Mechelen genomineerd tot product Made in Mechelen, samen met vele andere producten.

“Om onze fietstas hoger op de genomineerdenlijst te krijgen, hebben we veel supporters nodig. Daarom starten we een minicampagne op “Stem nu voor onze trendy fietstas”, zegt Marleen Mast, directeur van het CVO. Stemmen kan op de website van Made in Mechelen. "Of we nu winnen of niet, de fietstassen halen sowieso het podium tijdens de jaarlijkse modewandeling van Crescendo CVO in juni 2024.”

De transportfirma Van Dievel streeft naar duurzaamheid in hun bedrijfsvoering. Louis De Wael, zaakvoerder van Van Dievel legt uit: “Duurzaam ondernemerschap is een belangrijke waarde binnen Van Dievel Transport en daarom voorzien wij ook de nodige maatregelen om zo ecologisch en duurzaam mogelijk te werken. Het vervangen van oude dekzeilen, die eens deel uitmaakten van onze transportvoertuigen, inspireerde ons om deze materialen opnieuw te gebruiken in samenwerking met het CVO. Ze zullen dienen als basismateriaal voor de productie van trendy fietstassen in de cursus Handtassen maken.”

“Het is geen sinecure om dit ‘duivels’ materiaal te temmen, maar het resultaat maakt veel goed”, zegt Lies Hoefkens, leerkracht Mode. “De fietstassen zijn een mooi voorbeeld van duurzaamheid, ecologie en circulaire economie.”

Dat verdient toch ook jouw stem?

.

GO! nieuwsbrief