dinsdag 15 maart 2022
Samenoptpleineenplekonderdezon1 Rh

Samen schaften onder eigen schrijnwerk

Ze gingen er al langer regelmatig in de middagpauze samen hun boterhammen eten, de jongens van de afdeling Houtbewerking in GO! talentenschool Turnhout. Beetje chillen op het buurtpleintje. Niks bijzonders, maar het is er rustig en je bent even weg van school. Het buurtcomité zag de jongens wel zitten, maar liever niet in de regen. Ze stelden de leerlingen Houtbewerking voor om een shelter voor zichzelf te maken. Die brachten hun skills in, het buurtcomité de centen. Mooie deal voor het plein, de buurt en de leerlingen!

Campus Zenit, een van de twee campussen van GO! talentenschool Turnhout, is gelegen in de wijk Stokt. Deze buurt werd de laatste jaren opgewaardeerd onder meer door een groot bouwproject waardoor vele woningen werden vernieuwd. Het actieve buurtcomité daar ontving een subsidie van Be Planed en Stad Turnhout. Een onderdeel van dit project is het opwaarderen van het plein.

“Toen we merkten dat een aantal jongeren tijdens de middagpauze hun boterhammen kwamen opeten op ons plein, zijn we met hen in dialoog gegaan”,  zegt Wouter Vanreusel van Buurtwerk Stokt. “Een afdak vonden zij een meerwaarde. Toen ik hen vroeg welke opleiding ze volgden, vertelden ze mij dat ze Houtbewerking volgden bij Talentenschool Turnhout. Zo is de bal aan het rollen gegaan.”

Samenoptpleineenplekonderdezon2 Rh

“We realiseren met de houtafdeling van onze school jaarlijks enkele grote projecten waarmee onze leerlingen hun leerplandoelen kunnen bereiken”, licht Wesley Wouters directeur van Talentenschool Turnhout verder toe. “Wanneer we met deze projecten ons steentje kunnen bijdragen tot een betere buurt, willen we ons zeer graag engageren. We merken ook dat de leerlingen heel enthousiast waren om mee te werken aan dit project.”

“De houtafdeling van onze school blijft sterk groeien”, vult Gunther Melis technisch adviseur coördinator aan. “We blijven dan ook investeren in het machinepark van deze afdeling. Samen met CVO Edukempen werd afgelopen jaar nog geïnvesteerd in een vlakschaafmachine en een freesmachine. Nog voor het einde van dit schooljaar installeren we samen een nieuwe paneelzaag en twee langgatboormachines, goed voor een investering van € 19.000. Op deze manier kunnen onze leerlingen en cursisten blijven werken met moderne machines afgestemd op de arbeidsmarkt.”

Maandag 14 maart werd de laatste hand gelegd aan het afdak.

Samenoptpleineenplekonderdezon3 Rh

.

GO! nieuwsbrief