dinsdag 12 oktober 2021
Survival Trophy 2021B Rh

Samenwerken, doorbijten en ... overleven

Wat leerlingen in hun ontwikkeling absoluut sterker maakt is de ervaring opdoen dat ze voor elkaar van betekenis zijn. En hoe kan je dat beter aanwakkeren dan met een groepsactiviteit als een survivalparcours? Samen hindernissen nemen en elkaar in lastige omstandigheden naar de meet helpen. De vijfdejaars Sportwetenschappen van GO! atheneum Dendermonde gingen samen voor hun Survival Trophy.  

Grenzen verleggen in Gent

De leerlingen van het 5e jaar sportwetenschappen aan het GO! atheneum Dendermonde trokken woensdag 6 oktober naar de Survival Trophy in Gent. Onder het motto “overleven is belangrijker dan winnen” gaven de leerlingen én enkele leerkrachten het beste van zichzelf tijdens een spectaculaire hindernissenomloop op de Blaarmeersen.

Samen sterk

Jan Wouters, leerkracht lichamelijke opvoeding aan het GO! atheneum Dendermonde, vertelt: “Het was ongelooflijk. De leerlingen gingen tot het uiterste, hielpen elkaar bij het nemen van gladde en modderige hindernissen. De regen schrok hen niet af, integendeel. Onze vijfdejaars sportwetenschappen hebben gisteren echt bewezen dat ze de juiste mentaliteit hebben: samenwerken, doorbijten, overleven.”

Gezonde school

Het GO! atheneum Dendermonde draagt zowel de mentale als fysieke gezondheid van de leerlingen hoog in het vaandel. Op het einde van de maand, tijdens de “gezonde week”, zullen de leerlingen van de richting sportwetenschappen een belangrijke rol spelen. Met o.a. work-outs, fruitverkoop en de schoolmarathon vestigt de school extra aandacht op het belang van beweging en gezonde voeding.

Gerd De Wit, directeur van het GO! Atheneum Dendermonde is trots op dit initiatief: “Onze school is er steeds in geslaagd een omgeving te creëren waarin leerlingen en personeelsleden zich goed voelen. Het organiseren van aangename, verbindende activiteiten waarin leerlingen en leraars samenkomen vormt hierbij een sleutel”

Survival Trophy 2021C Rh

.

GO! nieuwsbrief