maandag 21 november 2022
Samenwerking HOWEST En Atheneum Oudeaarde

Samenwerking met hogeschool levert nieuw didactisch lokaal op

Door samen te werken kan je méér. Daar moet je GO! atheneum Oudenaarde en de lerarenopleiding van Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) niet van overtuigen. Samen hebben ze een oude sanitaire ruimte verbouwd en ingericht als een modern didactisch lokaal. Voor beide scholen is dit een belangrijke extra troef binnen hun opleidingen. 

Meer budget, meer mogelijkheden

Voor directeur Ann Van Landuyt van GO! atheneum Oudenaarde is het duidelijk: “Dit nieuwe lokaal op onze campus was moeilijk te realiseren binnen ons eigen budget. Vooral het didactisch materiaal heeft een stevig prijskaartje. Alleen door samen te werken met Howest konden we dit realiseren.”

quote icoon

Dit didactisch lokaal was moeilijk te realiseren enkel binnen ons eigen budget.”

— Ann Van Landuyt, directeur GO! atheneum Oudenaarde

Ook Mario Van der Vurst ziet als locatieverantwoordelijke van Howest niets dan voordelen: “In deze nieuwe lesruimte kunnen onze studenten van de lerarenopleiding kennismaken met didactische innovaties en nieuwe werkvormen, denk maar aan coteaching. Bovendien is het een groot voordeel dat ze les krijgen in een echte schoolomgeving.

quote icoon

In dit nieuwe lokaal kunnen onze studenten van de lerarenopleiding kennismaken met didactische innovaties en nieuwe werkvormen.

— Mario Van der Vurst, locatieverantwoordelijke Howest

Modulair meubilair en green key

Het nieuwe lokaal biedt beide scholen heel wat extra mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld uitgerust met meubilair dat makkelijk in diverse opstellingen kan geplaatst worden. Ook is er een ‘green key’ voor mediatoepassingen, een mobiel smartboard en is er voor elke leerling een laptop aanwezig. In het lokaal is alles voorzien voor flexibele lesvormen, zowel voor het atheneum als in de lerarenopleiding, en voor vakken zoals media en informatica.

Extra troef voor instroom nieuwe leerkrachten

Deze samenwerking brengt beide scholen op nog meer vlakken dichter bij elkaar. Zo doen ze bijvoorbeeld gezamenlijke aankopen om betere prijzen te bekomen. En de studenten van de Howest lerarenopleiding kunnen vlot stagelopen in het atheneum. Zo vinden ook heel wat zijinstromers na hun opleiding de weg naar het lerarenkorps van het atheneum. Ann en Mario blijven sowieso dromen over nog meer toekomstige samenwerkingen in dit mooie ecosyteem! 

.

GO! nieuwsbrief