dinsdag 13 september 2022
Foto Met Directeurs Van Scholengemeenschap AKOR

Samenwerking werpt vruchten af

Het leerlingenaantal van het netoverstijgende samenwerkingsverband tussen de secundaire scholen GO! atheneum Oudenaarde, GO! Da Vinci Campus Ronse, GO! atheneum Avelgem, PTI Kortrijk en Richtpunt campus Oudenaarde blijft stijgen. Scholengemeenschap AKOR groeit in vijf jaar tijd van 3000 naar net geen 4000 leerlingen.


Op vijf jaar tijd stijgt het aantal leerlingen in het secundair van iets meer dan 3000 leerlingen naar net geen 4000 leerlingen. Peter De Mezel, coördinerend directeur van de scholengemeenschap, is alvast bijzonder tevreden met deze trend. “Top dat de interesse in het GO! onderwijs in de Vlaamse Ardennen en in het provinciaal onderwijs van Kortrijk en Oudenaarde blijft groeien. We laten ons niet stoppen door een corona- of energiecrisis. We zorgen voor een intense samenwerking tussen de scholen onderling en leggen de focus op een degelijk onderwijsbeleid. Mooi om te zien hoe onze werking zijn vruchten afwerpt in de stijgende leerlingenaantallen. Dankjewel aan al onze leerlingen, ouders, leerkrachten, ondersteunend personeel en directies voor hun dagelijkse inzet in ons onderwijs!”

“De scholengemeenschap is ontzettend blij met dit nieuws. Het is een stimulans om op deze manier verder te gaan en te blijven inzetten op kwaliteit en zorg,” aldus Peter De Mezel. “We hebben de afgelopen jaren ingezet op een doeltreffende aanpak van de Digisprong en op de modernisering van het secundair onderwijsaanbod in onze scholen. We willen dan ook verder bouwen op dit elan, ook met de nieuwe krachten in ons team. We wensen de nieuwe directeur van GO! campus Da Vinci in Ronse, Dhr. Thomas Desimpelaere, veel succes toe. We hebben er het volste vertrouwen in dat hij de school op een zeer degelijke manier verder zal uitbouwen.”

______________
Op de foto:

bovenaan van links naar rechts

Peter De Mezel (coördinerend directeur scholengemeenschap), Nils Strumane (directeur CLB)

onderaan van links naar rechts

Adeline Delporte (GO! atheneum Avelgem), Thomas Desimpelaere (GO! da Vinci campus Ronse), Leen Claus (PTI Kortrijk),  Geert Billooye (Richtpunt campus Oudenaarde),  Ann Van Landuyt (GO! atheneum Oudenaarde), Willem Vandenhaute (GO! middenschool Avelgem), Veerle De Nil (GO! atheneum Oudenaarde),

 

.

GO! nieuwsbrief