Scoren met precisie en harmonie
Topchefs als Peter Goossens en Vicky Geunes komen niet uit de lucht vallen. Om die status te bereiken hebben ze een hele weg afgelegd die start in een hotelschool bij bekwame gedreven leraren. Goed mogelijk dat Cis Versmissen en Ilias Beheyd straks de nieuwe Goossens en Geunes worden. Begeleid door hun leraar Stijn Baselmans van GO! Hotelschool Hasselt, pakten ze zonet zilver op de 'Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux',
GO! Hotelschool Turnhout, onderdeel van GO! Talentenschool Turnhout, heeft tijdens de prestigieuze wedstrijd “Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux” op Horeca Expo in Gent een indrukwekkende prestatie geleverd. Als een van de vijf geselecteerde finalisten wist het team van leerling-chef Cis Versmissen en leerling-commis Ilias Beheyd, onder begeleiding van leerkracht Stijn Baselmans, zich duidelijk te onderscheiden met een hoog culinair niveau. Hun inspanningen werden beloond met een welverdiende zilveren medaille.
Tijdens de finale kregen de jonge chefs de opdracht een hoofdgerecht te bereiden met de verplichte ingrediënten haas Harlekijn, witloof en spruiten, gevolgd door een dessert rond peer, amandel en karamel. “Het was een enorme uitdaging om de smaken van deze ingrediënten perfect in balans te brengen, maar tegelijk hebben we geprobeerd onze eigen creativiteit en stijl in elk gerecht te verwerken,” zegt Cis Versmissen. Met verfijnde smaakcombinaties, sterke technieken en een prachtige presentatie overtuigden de leerlingen van GO! Hotelschool Turnhout de jury volledig.
De jury stond onder leiding van Peter Goossens, bijgestaan door Vicky Geunes van restaurant ’t Zilte. Beide topchefs prezen het team om de frisse smaken, de doordachte compositie van de borden en de gevarieerde texturen. Vooral het hoofdgerecht viel in de smaak vanwege de precisie en harmonie.
“De zilveren medaille is een schitterende erkenning voor het harde werk, de creativiteit en het talent van Cis en Ilias, en bevestigt opnieuw de sterke reputatie van GO! Hotelschool Turnhout op het gebied van culinair vakmanschap,” zegt George Van der Veken, pedagogisch coördinator van GO! Hotelschool Turnhout. “De voortdurende groei van de school wordt gedragen door een kwalitatief hoogstaand lerarenteam dat leerlingen inspireert en uitdaagt om het beste uit zichzelf te halen.”
GO! Talentenschool Turnhout staat bekend om haar toewijding aan persoonlijk, innovatief en talentontwikkelend onderwijs. Met het breedste studieaanbod in Turnhout biedt de school een inspirerende leeromgeving waar leerlingen hun passies kunnen volgen en hun talenten verder ontplooien.
.
.