dinsdag 07 maart 2023
Leerlingen Hotelschool 3 Rh

Service met een gouden randje

Elke jaar nemen leerlingen Hotel uit heel Vlaanderen deel aan de prestigieuze AEHT Cornet Trophy. Ook GO! Hotelschool Turnhout was op deze 11e editie van de partij. En hoe? Hun twee deelnemende kandidaten gingen elk met een medaille lopen. Amke Janssens pakte goud in de discipline keuken, Gabriela Madjev brons in de discipline restaurant service. 

Hotelschool Turnhout nam, net als verschillende andere Vlaamse scholen, donderdag 2 en vrijdag 3 maart deel aan de 11e editie van de ‘AEHT Cornet Trophy’ in Antwerpen. Op deze nationale culinaire wedstrijd nemen leerlingen uit de studiegebieden Hotel, Bakkerij en Toerisme het in schooloverstijgende teams tegen elkaar op in verschillende proeven die zich telkens richten op een andere discipline.

“Onze school nam deel met twee leerlingen van het 5e jaar Restaurant en Keuken”, zegt George Van der Veken, pedagogisch coördinator Hotelschool. “Gabriela Madjev nam deel in de discipline restaurant service, terwijl Amke Janssens deelnam aan de discipline keuken.”

Tijdens de tweedaagse wedstrijd gaan de studenten aan de slag met lokale producten, bier en food pairing. Belgische producten zijn van wereldklasse. Veel mensen vinden die kwaliteit vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Ook dat bier over een rijker aroma- en smakenspectrum dan wijn beschikt waarmee je gerechten kan combineren, is nog te weinig bekend.

Amke

De deelnemers werden door loting gekoppeld aan een leerling van een andere hotelschool. Kunnen samenwerken was dan ook een belangrijk aspect in de jurybeoordeling. De wedstrijd bestaat uit zes onderdelen: een individuele schriftelijke test, een theoretische en praktische groepsvoorbereiding, een vaardigheidsproef, een budgetopdracht en een praktische proef.

“Na een zenuwslopende competitie kunnen we melden dat Amke Janssens met haar teamgenoot uit Oostende een prachtige 1e plaats heeft gehaald”, zegt George Van der Veken met enige fierheid. Gabriela Madjev presteerde in de wedstrijd ook zeer goed en behaalde de 3e plaats met teamgenoot Niels uit Hoogstraten.

In november vertegenwoordigen de leerlingen uit de Hotelschool in Turnhout de internationale conferentie in Vilnius, Litouwen. Dat belooft.

Leerlingen Hotelschool 2 Rh

GO! nieuwsbrief