dinsdag 02 mei 2023
Foto 1B

Tip top talentenshop: tweedehandswinkel op school

Vlaanderen mag dan al een van de rijkste regio's ter wereld zijn, in Turnhout groeit één op vier kinderen op in een kansarm gezin. Dat heeft ook zijn weerslag op school. Voor GO! Talentenschool Turnhout een meer dan valabele reden om een tweedehandswinkel uit te baten op campus Boomgaard. Vrijdag 28 april tussen 16 en 20 uur ging de winkel officieel open.

GO! Talentenschool Turnhout kiest voor persoonlijk, innovatief en talentgericht onderwijs. Binnen het beleidsplan 2020-2025 hebben ze als een van hun strategische doelen gekozen om een visie en aanpak uit te werken tegen kansarmoede. Van de 1200 leerlingen wonen er een 450-tal in Turnhout. Met één op vier jongeren in Turnhout die opgroeit in een kansarm gezin voelt de school duidelijk de noodzaak te werken rond dit thema.

“Het idee voor onze tweedehandswinkel is ontstaan vanuit de werkgroep (kans)armoede”, zegt Carine Waeytens, leerlingencoördinator. “Via onze winkel willen we op een hippe en laagdrempelige manier tweedehandskledij, gezelschapsspelen, juwelen, huishoudartikelen, schrijfgerief, … te koop aanbieden aan onze leerlingen, personeelsleden en buurtbewoners.”

Foto 3B

De naam van de winkel kwam er als respons op een oproep aan alle leerlingen en leerkrachten. ‘Tip top talentenshop’ werd uiteindelijk als favoriet gekozen. De winnende leerling heeft een bon van 10 euro gekregen, te besteden in onze tweedehandswinkel.

“Naast tweedehandsmaterialen kan je in de shop ook terecht voor afhaalgerechten en gezonde drankjes van onze hotelschool”, vult George Van der Veken, coördinator Hotelschool aan. “Zowel ouders als buurtbewoners kunnen terecht in onze Foodshop.”

De inrichting van de winkel, alsook de aankoop van de kassa, koelkast en printer werden o.a. gesponsord door Rotary Club Turnhout en Lionsclub Hartevrouwe. Aurora kantoorbenodigdheden heeft ringmappen en schriften geschonken voor de winkel.

Foto 2B

De voorbije weken hebben verschillende klassen geholpen bij de opstart van de winkel. Zo werd er druk gestreken en gewassen door de leerlingen Zorg en welzijn. De leerlingen Economie en organisatie hielpen dan weer bij de opmaak van de inventaris.

De winkel zal opengehouden worden door leerlingen en enkele vrijwillige leerkrachten. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar het solidariteitsfonds van de school. Dit fonds heeft als doel de meest kwetsbare ouders financieel te kunnen ondersteunen.

De Tip top talentenshop en Foodshop Hotelschool zijn geopend op:

  • maandag van 12 tot 12.45 uur
  • dinsdag van 12 tot 12.45 uur
  • donderdag van 12 tot 12.45 uur
  • vrijdag van 12 tot 12.45 uur

De winkel bevindt zich naast de eetzaal in het hoofdgebouw. Leerlingen kunnen hier via de toegang tot de speelplaats van de eerste graad terecht. Ouders en buurtbewoners vinden de ingang langs de voorkant van het hoofdgebouw. 

Praktisch:

Waar? Campus Boomgaard, Boomgaardstraat 56, 2300 Turnhout

Voor meer info:

Wesley Wouters,
directeur
0497 23 41 04
wesley.wouters@talentenschoolturnhout.be

Carine Waeytens
leerlingencoördinator
0499 16 82 70
carine.waeytens@talentenschoolturnhout.be

George Van der Veken
coördinator Hotelschool Turnhout
0488 83 75 74
george.vanderveken@talentenschoolturnhout.be

 

.

GO! nieuwsbrief