woensdag 31 augustus 2022
Nieuw In Onderwijs Rh

Uit de startblokken

Een nieuw schooljaar, dat betekent dit jaar ook een aantal gloednieuwe opleidingen. En dat is goed, want die spelen verstandig in op de veranderende realiteit en dito arbeidsmarkt. Het GO! blijft immers trouw aan zichzelf: op alle vlakken evolueren wanneer de tijden erom vragen. Geen betere intro bij de aanvang van het schooljaar dan deze opmerkelijke nieuwkomers eens kort in de kijker te zetten. Maar natuurlijk wensen we al onze scholen een energetische, frisse start.


Technici opleiden samen met Vanden Borre in Mechelen

Goede technici vinden is voor bedrijven al vele jaren enorm moeilijk. GO! CVO Crescendo in Mechelen en elektrozaak Vanden Borre werken daarom vanaf dit schooljaar samen om technici op te leiden voor het herstellen en recycleren van elektro- en huishoudtoestellen. Kim Alewaters is coördinator van deze nieuwe opleiding: “De opleiding is heel praktijkgericht. De helft van de tijd gaan de volwassen cursisten de baan op met een ervaren mentor van Vanden Borre. Dat zorgt voor een heel realistische leerervaring.”

Dit ‘ecosysteem’ tussen een opleidingsinstelling en een private partner heeft voordelen voor alle partijen. De school kan een opleiding aanbieden die dicht staat bij de realiteit, Vanden Borre vindt gedeeltelijk een oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt.

Opleiding ‘Auto’ voor de A-stroom in Turnhout

GO! Talentenschool Turnhout heeft al vanaf het ontstaan een afdeling ‘Auto’. Daar werden tot vorig schooljaar opleidingen gegeven voor de B-stroom. Vanaf dit schooljaar kunnen hier ook leerlingen terecht uit de A-stroom. De school breidt het aanbod uit met een opleiding ‘Voertuigtechnieken’ met dubbele finaliteit.

Directeur Wesley Wouters: “Al enkele jaren merken we een sterke toename van het aantal leerlingen dat in het 2e jaar A-stroom een STEM-richting volgt. Om hen een brede waaier aan mogelijkheden te bieden, organiseren we nu ook de opleiding Voertuigtechnieken. Deze richting is uniek in onze regio en is een prima opstap naar een vervolgopleiding bachelor Autotechnologie in het hoger onderwijs.”

Eénjarige opleiding kustvastgoed in Blankenberge

Aan de kust wordt heel veel vastgoed verkocht en verhuurd. Daar speelt GO! atheneum Maerlant Blankenberge nu op in met de nieuwe opleiding ‘7 Immo’. Deze opleiding duurt één jaar en is uniek in Vlaanderen. Ze richt zich vooral op studenten die na hun zesde jaar secundair onderwijs in de vastgoedsector aan de slag willen. Ook als voorbereiding op een bachelor in vastgoed is deze gloednieuwe richting perfect.

Jurgen Balbaert, directeur: “Aan de kust is de vastgoedsector sterk aanwezig. Naast verkoop en verhuur wordt ook veel vastgoed beheerd als syndicus. De vraag naar ondersteuning in de immobiliënkantoren is daarom groot. Met deze praktijkgerichte opleiding spelen we hierop in.”

Veel succes!

.

GO! nieuwsbrief